Vilde spiseborde til den luksuriøse spisestue

Se de vilde og specielle spiseborde fra en række store, globale luksusbrands på denne liste. Men vær opmærksom på priserne, der kan stikke helt af.

Der findes spiseborde, og så findes der helt vilde spiseborde til priser, der i nogle tilfælde nærmer sig en årsløn får en gennemsnitsdansker. Herunder har vi samlet en række helt særlige og specielle spiseborde. Måske kan nogle af dem tjene som inspiration.

Royal fra Boca do Lobo

Spisebordet Royal er fra Boca do Lobo. Bordets håndskårne detaljer og træmosaik er udført med fantastisk præcision. Træbordet fremstår i en barok stil og er afsluttet med en højglans lak.

Spisebordet Royal fra Boca do Lobo. Foto: PR.
Spisebordet Royal fra Boca do Lobo. Foto: PR.

Tanken bag bordet er, at det gennem sin dobbelte personlighed, hvor barok møder rene linjer, skal afspejle Boca do Lobos filosofi om at udfordre fortiden gennem fremtiden.

Spisebordet laves på bestilling og har således ikke en fast pris.

Billie fra Hommés

Spisebordet Billie er designet med skulpturelle former og har en slående og yderst iøjnefaldende udstråling. Spisebordet er udført i vovede materialer, og der er vel noget nær garanti for, at bordet stjæler scenen, uanset hvor det placeres. Der er i høj grad tale om et af de mere specielle spiseborde.

Spisebordet Billie fra Hommés Studio. Foto: PR.
Spisebordet Billie fra Hommés Studio. Foto: PR.

Bordet har en bordplade i marmor og detaljer som polerede messingelementer og guldbelagte messingringe. Andre luksusfinisher og materialer tilpasses det enkelte bord på bestilling.

Bag bordet står luksusbrandet Hommés, der har base i portugisiske Porto samt afdelinger i London og Barcelona. Og prisen på spisebordet? Ja, her snakker vi om, at der skal trækkes rundt regnet 265.000 kroner på kontoen.

Grava fra Covet House

Det specielle spisebord Grava fra Covet House. Foto: Covet House.
Det specielle spisebord Grava fra Covet House. Foto: Covet House.

Når du rejser sydpå til Patagonien øst for Andesbjergene i Sydamerika, bliver jorden mere tør og stenet. Store skår af afrundede småsten, kendt som “grava patagónica” kommer til syne. Disse formationer og former spejles i spisebordet Grava, hvor symbiosen af materialer: metal, sort lak og den særlige marmor fra Patagonien, skaber den samme illusion af denne jord. Bordet afrundes af fire ben, der også leger med brugen af samme finish. 

Bordet forhandles af Covet House og laves på bestilling.

T113 af Jason Burhop / Kastella

T113 af Jason Burhop. Foto: Adam Stein.
T113 af Jason Burhop. Foto: Adam Stein.

Måske falder det canadiske spisebord her særligt i din smag. Det er der i så fald ikke så meget at sige til. Bag spisebordet står det Montreal-baserede møbelhus Kastella, og bordet af designet af møbelhusets grundlægger Jason Burhop. Han er blandt andet kendt for sin passion for dansk minimalisme.

Spisebordet T113 designet med en massiv træplade og subtile, afrundede detaljer. Se flere versioner af spisebordet samt mere design fra Jason Burhop her.

Littus fra Luxxu

Spisebordet Littus fra Luxxu. Foto: Luxxu.
Spisebordet Littus fra Luxxu. Foto: Luxxu.

Tanken bag spisebordet Littus fra Luxxu var at skabe et helt unikt koncept, hvilket designerne bag har gjort sig en hel del tanker om. Det luksuriøse spisebord er symboliserer spiralen, som er en kurve i rummet, der løber rundt om et centrum på en særlig måde som de store beslutninger, der tages omkring kraftfulde borde, lyder det således

Spisebordet Littus repræsenterer håndlavede teknikker såsom udskæringer i marmor og forgyldt messing.