Værktøj gør terrassedrømmen til virkelighed for gør-det-selv-folket

Værktøj gør terrassedrømmen til virkelighed for gør-det-selv-folket. Foto: PR.
Værktøj gør terrassedrømmen til virkelighed for gør-det-selv-folket. Foto: PR.

Terrassesæsonen står for døren og med den stigende interesse for gør-det-selv projekter, forventer NKT Fasteners en stigning i salget af det populære Deck Pro® værktøj til skjult montering af træterrasser

På TV ser vi både Nybyggerpar såvel som X-factor værten Sofie Linde gribe ud efter værktøjskassen. I TV2-programmet “Sommerdrømme” fulgte over en halv million danskere med, imens fire par dystede i gør-det-selv-projekter, hvor et af afsnittene var dedikeret til netop den eftertragtede træterrasse. Og det er ikke kun på TV, at vi ser gør-det-selv-projekter. Ifølge ITW er flere og flere såkaldte hobby-håndværkere klar til at kaste sig ud i gør-det-selv-projektet, der skal sikre dem drømmeterrassen til de lange, lyse sommerdage.

– Vi oplever, at der faktisk er en stor åbenhed og lyst til at kaste sig ud i sådanne projekter. Det er ikke længere kun den professionelle, men også gør-det-selv-forbrugeren, som bygger træterrasser, fortæller produktchef hos NKT Fasteners, Anders Nissen.

Terrassen som tømreren ville have bygget den

Men selvom vi er klar til at bygge vores egne terrasser, behøver de ikke at se hjemmebyggede ud. I 2021 lancerede NKT Fasteners Deck Pro® værktøjet, der giver mulighed for at montere terrasser i et mere sofistikeret og eksklusivt udtryk – også selvom det er første gang, at man kaster sig ud i et byggeprojekt.

Foto: PR.
Foto: PR.

Værktøjet fungerer på den måde, at det laver en såkaldt skrå montage i terrassebrædderne, så skruerne ikke er synlige. På den måde kan den private forbruger nemt selv konstruere en ellers vanskelig og dyr tømrerløsning.

– Det giver et virkelig professionelt resultat. Den skjulte montering betyder, at din terrasse får et visuelt mere rent udtryk, og så er det ikke mindst en barfodsvenlig løsning, fortæller Anders Nissen, som har arbejdet med produkter til montering de seneste 12 år.

Et værktøj skal være en støttende hånd

Ifølge produktchefen har det været vigtigt for dem i hele udviklingsprocessen, at det skulle være nemt at bruge værktøjet. Deck Pro® værktøjet er en løsning, som kan anvendes til størstedelen af de terrassebrædder, som findes på det danske marked.

Foto: PR.
Foto: PR.

– Vi kiggede meget på den arbejdsstilling, som du befinder dig i, når du lægger en terrasse. Derfor er vi endt ud med en ekstra stærk konstruktion på værktøjet, så det er mere stabil og kan tåle en høj belastning. På den måde fungerer Deck Pro® som en ekstra hånd, der både kan holde skruer men også bruges som støtte, når man rejser sig fra en foroverbøjet arbejdsposition, tilføjer Anders Nissen.

De kommende sommersæsoner

Værktøjet blev lanceret i 2021 og var fra starten en succes for ITW, der flere gange i løbet af året måtte løbe stærkt for at følge med den massive efterspørgsel. Dog lægger Anders Nissen ikke skjul på, at han regner med, at interessen kun vil stige i 2022:

– Vi forventer endnu et godt år, fordi der er en stigende tendens til at bygge træterrasser med skjult montering. Derudover er værktøjet også nemt at bruge, og forbrugerne vil derfor opdage, at der ikke er nogen grund til at holde sig tilbage fra at bygge deres egen drømmeterrasse. Det er nemlig ikke kun et værktøj for den professionelle tømrer. Det er i høj grad også til dem, som har mod på et gør-det-selv-projekt.

Om Deck Pro® værktøjet

Foto: PR.
Foto: PR.

Deck Pro® værktøjet kommer i en alt-i-en pakkeløsning med værktøj, afstandsstykker og specielle TX15 bits.

Den unikke justeringsmekanisme gør, at værktøjet er i stand til at blive justeret til at passe til terrassebrædder fra 85 mm og helt op til 150 mm.

Værktøjet er testet grundigt og håndtaget kan modstå et direkte tryk på +100 kg. Derudover er klemmehåndtaget placeret, så det passer til alle hænder uden risiko for overanstrengelse.