Tefcold lancerer køle- og fryserum som en selvbyggerløsning

Den danske kølevirksomhed Tefcold lancerer køle- og fryserum som en selvbyggerløsning til små og mellemstore virksomheder. Kølerummene kan samles på 45 minutter af enhver.

Tefcold lancerer køle- og fryserum som en selvbyggerløsning
Den danske kølegigant Tefcold introducerer nu modulopbyggede køle- og fryserum, der hurtigt kan samles på stedet på samme måde som et Ikea-møbel. Produktet er meget fleksibelt og henvender sig hovedsageligt til mindre købmandsforretninger og andre fødevarebutikker. Foto: PR.

At etablere et køle- eller fryserum har hidtil været en langsommelig proces, der krævede håndværkere og specialinstallationer. Men nu kan personer med blot en anelse fingersnilde samle og installere sit eget køle- eller fryserum på under en time. Det skriver den danske kølegigang Tefcold i en pressemeddelelse.

Tefcold introducerer nemlig modulopbyggede køle- og fryserum på samme måde som et Ikea-møbel. Tefcold leverer moduler til vægge, bund, loft og kølemotoren sammen med en grundig vejledning, og køberen samler kølerummet og sætter et almindeligt stik i væggen, skriver Tefcold.

Tefcold lancerer køle- og fryserum som en selvbyggerløsning
For at kontrollere hvor enkle kølerummene er at bygge, blev to hold med hver fire administrative medarbejdere sat til at samle et kølerum. Begge kølerum stod klar på under en time. Foto: PR.

– Vi har været ude i butikkerne og analyseret på, hvad kunderne mangler. Konklusionen var, at vi har masser af køleprodukter, som vores kunder kan have stående fremme i butikkerne, men mange af de mindre købmænd, supermarkeder og specialbutikker mangler et kølerum som fjernlager på et fornuftigt budget, udtaler Kaj Stavnager, der er teknisk chef i Tefcold, i meddelelsen.

Inden lanceringen har Tefcold siret sig, at alle kan lykkes med at samle køle- og fryserummene. To grupper af kvinder og mænd fra deres egen administrationsafdeling uden nogen montørerfaring fik hver deres samlesæt, og 45 minutter senere stod der to funktionsdygtige kølerum.

Tefcold lancerer køle- og fryserum som en selvbyggerløsning
Køleenheden sidder fuldt integreret i et af vægelementerne, så det kræver ingen køleteknisk viden at samle sit kølerum. Foto: PR.

De modulbaserede køle- og fryserum kan skaleres ved at købe et større samlesæt. Den mindste model har et gulvareal på 140 x 140 centimeter og en ståhøjde på 200 centimeter, mens den største udgave har et gulvareal på 290 x 290 centimeter. Selve køleenheden sidder fuldt monteret i et af vægelementerne, så det kræver ingen køleteknisk viden, og takket være specialdesignede reoler udnyttes rummet optimalt, oplyser Tefcold.

– Vi har forsøgt at gøre det lige så nemt for kunderne, som hvis de køber et hvilket som helst andet køleskab. Og ved at gøre det så simpelt at erhverve sig et kølerum, har vi åbnet op for en masse nye kunder blandt de små og mellemstore virksomheder, som før ville have købt en række køleskabe, forklarer Kaj Stavnager.

Gennemtestet produkt

Selvom fokus har været på at gøre kølerummene så let håndterlige som muligt, har det været essentielt for Tefcold, at der ikke er tale om andenrangsprodukter. Ligesom alle deres andre produkter har køle- og fryserummene været en gennem en grundig testproces i virksomhedens eget testcenter i Viborg.

– Sådan et rum skal jo være tæt, så vi undgår kondens, og det skal være isoleret efter alle kunstens regler, så man opnår en god effekt af energien. Vi har testet, at rummene kan arbejde og holde temperaturen under selv de mest vanskelige vilkår, såsom høj fugtighed og ekstreme temperaturer, siger Kaj Stavnager og fortsætter:

– Vi håber, at disse produkter kan være med til at skabe interesse hos nye kunder, men samtidig øge engagementet hos eksisterende kunder, som også kan se meningen med et køle- eller fryserum.