Stemmestyret emhætte fra Thermex

"Hej Google, tænd for emhætten!" Ny stemmestyret emhætte fra Thermex reagerer, så snart man taler til den. Emhætten er samtidig intelligent.

Stemmestyret emhætte fra Thermex. Foto: PR.
Stemmestyret emhætte fra Thermex. Foto: PR.

En stemmestyret emhætte reagerer straks, når man taler til den: Tænd og sluk, sugestyrke, arbejdslys og stemningslys i køkkenet kan styres med Voicelink. Den nye stemmestyring fra Thermex er lanceret til flere typer af emhætter og virker med den kendte Google-assistent.

LÆS OGSÅ: Dobbelt emfang i kogepladen giver lugtfri ventilation

LÆS OGSÅ: “Det ligner næsten magi”

Stemmestyring bliver stadig mere udbredt, og ved at tale til emhætten slipper man for at fjerne sine måske fedtede eller våde hænder fra madlavningen. Ønsker man ikke at bruge den nye funktion, kan man i stedet bruge den trådløse fjernbetjening i rundt design med magnet på bagsiden. Eller styre emhætten fra mobil eller tablet med den tilhørende app til både iOS og Android. I app’en kan ses, hvornår filteret skal renses.

Intelligent emhætte tænder, når kogepladen bruges

Emhætten kommunikerer trådløst med de øvrige Link-produkter fra Thermex. For eksempel kan den tænde automatisk ved brug af kogepladen – og arbejde sammen med boligens øvrige ventilationssystem. Dermed opnås en balanceret ventilation og et behageligt indeklima, når emhætten er i drift.

De nye emhætter fås med lys i flere forskellige farver og kan dermed skabe stemning i køkken/alrummet, når de ikke er i brug. Denne funktion er også stemmestyret. Selve arbejdslyset over kogepladerne kan finjusteres i styrke og farveskala.

Stemmestyret emhætte udviklet i Danmark

De stemmestyrede emhætter er udviklet hos Thermex i Hjørring.

LÆS OGSÅ: Bordemhætte giver frihed til køkkenindretning

LÆS OGSÅ: Kogeplade med emhætte fra Siemens

– Processen har varet godt 3 år, hvor især arbejdet med at få de nødvendige godkendelser fra Apple har krævet stor tålmodighed, fortæller virksomhedens ingeniør Morten Sørensen.

Systemet markedsføres under navnet Thermex Voicelink og findes i alle nye modeller i Blueline­serien – både skrå emfang og modeller integreret i loft eller overskab. Trenden går klart i retning af intelligente hjem, og derfor vil den nye teknologi i fremtiden findes i flere andre produktserier. Se mere på www.thermex.dk.