Sofacompany i samarbejde med rebelsk designer

Den danske møbelvirksomhed Sofacompany løfter nu sløret for et designsamarbejde med den anerkendte og rebelske fashion designer Søren Le Schmidt.

Snart lancerer

. Han er vant til at skabe cool outfits til Danmarks elite, men i det nye designsamarbejde ser vi ham brillere i et helt andet univers, hvor han har formået at skabe unikke møbler med særlige funktioner, skriver Sofacompany i en pressemeddelelse.

Søren Le Schmidt er uddannet skrædder og har for længst skabt et navn i modebranchen. Han er især kendt for at designe ekstravagante kjoler, og det er ikke hvem som helst, der bærer dem.

Han har blandt andet designet fantastiske kjoler til Kronprinsesse Mary, Sara Grünewall og Trine Dyrholm. Og så er han igen aktuel med en ny tøjkollektion, der første gang vises til Copenhagen Fashion Week den 28. januar. Her har han designet kjoler og suits i samme bæredygtige tekstil, som han har valgt til sine designs for Sofacompany.

– Jeg har altid været fascineret af indretning, og jeg elsker at udfordre mig selv kreativt, også på andre måder end ’bare’ med tøj. Derfor synes jeg, at designsamarbejdet med Sofacompany har været så fedt og gavnligt for min kreativitet, siger Søren Le Schmidt i meddelelse.

– Tekstilet, jeg har valgt til kollektionen, er 100 procent bæredygtig, og det fungerer virkelig godt. Det er blødt og lækkert at røre ved, og så krøller det slet ikke. Jeg glæder mig til modeugen, hvor jeg skal vise, at man både kan skabe kjoler, suits og møbler af den samme metervare.

Første gang det er muligt at få et smugkig på Søren Le Schmidt smukke møbeldesigns er til hans show ved Copenhagen Fashion Week den 28. januar.

Mode og møbler smelter sammen til ét

Søren Le Schmidt har designet to smukke møbler for Sofacompany. En multifunktionel sofa, der kan transformeres til en sovesofa og en dining puf, som er en kombination af en puf og en spisebordsstol. Begge designs er betrukket med 100 procent recycled tekstil i en smuk, navy tone, kombineret med det lækreste, cognacfarvede, italienske, anilin læder.

Hos Sofacompany har man svært ved at få armene ned over designsamarbejdets resultat. Virksomhedens Head of Design, Line Nevers Krabbenhøft, forklarer, at samarbejdet har samlet det bedste fra fashion og interiør-verdenen.

– I Sofacompany tror vi på, at mode og møbler går hånd i hånd, og med dette samarbejde viser vi, at kombinationen skaber kreativitet og innovation, hvilket i sidste ende har resulteret i fænomenalt design. Vi er hamrende stolte af vores samarbejde med Søren Le Schmidt, fordi han er rebelsk og overraskende i sit design. Han går op i, at tingene er lavet ordentligt, og han har stor respekt for håndværket, siger hun.

Designsamarbejdets smukke items lander på webshoppen og i alle Sofacompanys showrooms den 6. marts.