Søstrene Grene hædres for vækst i Tyskland

I løbet af blot fem år har Søstrene Grene åbnet 54 butikker i Tyskland, og for den bedrift kan den aarhusianske detailvirksomhed nu indkassere en pris.

Søstrene Grene åbnede sin første butik i Tyskland i Hamborg i 2016. Foto: PR.
Søstrene Grene åbnede sin første butik i Tyskland i Hamborg i 2016. Foto: PR.

Søstrene Grenes tyske eventyr startede med åbningen af den første butik i Hamborg i juni 2016, og siden er det gået stærkt. I dag har søstrene 54 butikker i Tyskland, hvilket er det samme antal som i Danmark. Mens ekspansionsmulighederne er ved at være udtømte i Danmark, er Søstrene Grene på mange måder først lige begyndt i Tyskland, hvor der forventes stor vækst i de kommende år. Forventningen er at komme over de 100 butikker inden for de næste 3-5 år.

LÆS OGSÅ: Ilva ekspanderer massivt i Sverige

Succes har nu også kastet en pris af sig. Her til aften har Dansk-Tysk Handelskammer uddelt prisen “Danish Company of the Year” til den aarhusianske detailvirksomhed. Prisen blev uddelt ved online-arrangementet Dansk-Tyske Erhvervspriser, der hylder en dansk og en tysk virksomhed for et særligt bidrag til det dansk-tyske erhvervsliv som henholdsvis “German Company of the Year” og “Danish Company of the Year”.

Sammen med en effektiv digital strategi har Søstrene Grene allerede skabt en solid position på det tyske marked med blandt andet webshop og en ambitiøs omnichannel-strategi. Markedsføringen sker især via de sociale medier med stærkt og æstetisk indhold, og i dag følges Søstrene Grene af 350.000 tyske kunder på Facebook og 275.000 på Instagram, hvilket skaber et stærkt fundament for en effektiv og personaliseret kommunikation.

Det er denne rejse og de ambitiøse vækstplaner for de kommende år, som den aarhusianske virksomhed i aften er blevet hædret for.

– Søstrene Grene har ekspanderet succesfuldt på det tyske marked. Virksomheden har med sine danske værdier hurtigt fået succes hos både medarbejdere og kunder i Tyskland og har opnået hele 54 butikker over hele Tyskland siden 2016. De finansielle resultater beviser, at Søstrene Grene også med høj vækst er en profitabel virksomhed, siger Reiner Perau, administrerende direktør i Dansk-Tysk Handelskammer.

Hjemme i Aarhus er der stor glæde og stolthed at spore hos administrerende direktør og medejer, Mikkel Grene.

LÆS OGSÅ: Søstrene Grene i samarbejde med online-supermarked

– Det er med stor glæde og stolthed at vi her til aften har modtaget Dansk-Tysk Handelskammers erhvervspris. Der er mange danske virksomheder, som gør det rigtig godt i Tyskland, så det er en kæmpe anerkendelse af alle de Søstre, der har arbejdet med vores tyske forretning siden 2016, og som hver eneste dag arbejder på at skabe vidunderlige oplevelser for vores tyske kunder både i de fysiske butikker og på vores tyske webshop. Grundet den flotte modtagelse vi har fået i Tyskland ser vi et meget stort potentiale, hvor der er plads til stor vækst i de kommende år, og vi forventer, at det bliver vores største marked allerede i 2022. Vi ønsker at bringe historierne om Anna og Clara, vores nordiske æstetik og den danske hygge ud til mange flere tyske kvinder, og ikke mindst fortsat at bidrage til at styrke det stærke handelsforhold mellem Danmark og Tyskland, udtaler han.

Vinderne af Danish Company of the Year og German Company of the Year blev fundet af en fagjury og ved en online-afstemning.