Skiferie med svensk wellness

Flere svenske skisportssteder indretter lokaler med spa- og wellness-faciliteter.

Efter en lang dag udenfor på ski, snowboard eller kælk er kroppen ofte godt og sundt brugt, musklerne viser sig ømme, og der er ikke mere energi at hente.

Nogle lader op over en pizza og en god øl, andre vil hellere ligge på sofaen og nyde dynens blødhed. Men der er også dem, der hopper i varmtvandsbassinet, lægger sig til rette til en gang godgørende massage eller sveder igennem i saunaen.

– I Sverige og Danmark har wellness-ophold i en årrække været dét, vi går efter, når en miniferie skulle planlægges, og når vi skal forkæle os selv og hinanden, måske på herregårde eller luksushoteller, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden i en pressemeddelelse.

– Denne luksus flytter mere og mere ind på skidestinationerne og redder de ømme muskler. Man kan bruge en hel dag på spa og velvære nogen steder, men mindre kan også gøre det, for måske har man bare brug for lidt massage til de ømme ben. Mange lejligheder og hytter har også sauna og måske endda boblebad i hver enkelt bolig, så velvære-oplevelsen er ikke kun forbeholdt dem, der vil bruge lang tid på at gå i spa.

En række svenske skidestinationer har skruet ekstra op for lækkerhedsfaktoren på wellness-scenen. I mondæne Åre er der mange forkælelsesmuligheder. Holiday Club Bath og SPA er blot en af velværeoaserne med en pool på 2.300 kvadratmeter samt vandløb, bobler, vandfald, udendørspool og en 67 meter lang vandrutschebane.