Silvan dropper de trykte tilbudsaviser

Silvan har udfaset deres trykte tilbudsaviser. Allerede fra 2019 til 2020 minimerede den danske DIY-kæde antallet af trykte tilbudsaviser med mere end 70 procent.

Silvan dropper de trykte tilbudsaviser. Foto: PR.
Silvan dropper de trykte tilbudsaviser. Foto: PR.

Som en del det øgede fokus på bæredygtighed udfaser Silvan nu de trykte tilbudsaviser. I 2019 trykte Silvan tilbudsaviser på cirka 134.000 kilometer papir, hvilket svarer til tre gange jordens omkreds. Allerede i 2020 var mængden reduceret med 70 procent, og siden december 2020 er tryk og distribution af tilbudsaviser helt ophørt.

LÆS OGSÅ: Grohe i nye partnerskaber mod plastforurening

LÆS OGSÅ: Ilva vil have bæredygtige leverandører

– Vi ønsker at efterlade et mere bæredygtigt fodaftryk, og vi er bevidste om vores ansvar over for miljøet. For os betyder det blandt andet at minimere forbruget af unødvendige ressourcer, siger Rasmus Kjærgaard, CSO i Silvan.

Initiativet til at stoppe tryk og distribution af tilbudsaviser er ét af mange tiltag, som Silvan har sat i søen for at reducere deres miljøaftryk. Andre igangværende aktiviteter er implementering af LED-lys i alle butikker, introduktion af plastikfrie indkøbsposer, implementering af en grøn produktportefølje (“Skabt med omtanke”) samt en trin-for-trin-reduktion af plast, der bruges til emballage for eksempel inden for E-handel.

Silvan: Tilbudsaviser er et levn fra fortiden

– Det er med stolthed, vi kan fortælle, at Silvan har udfaset de trykte tilbudsaviser. Trykte tilbudsaviser er et levn fra fortiden, som Silvan nu siger farvel til, til gavn for miljøet. I stedet investerer vi yderligere i vores services og e-handelsaktiviteter, siger Jimmy Thomsen, Head of E-Commerce & Marketing hos Silvan.

For at levere den bedste kundeoplevelse udvider Silvan også løbende deres services med fokus på klimavenlige tiltag. Tilbuddet om gratis udlejning af elektriske ladcykler er for eksempel blevet introduceret i yderligere ti butikker i 2021, og antallet af tilbudte gratis trailere vokser fra 407 til 530 i indeværende år.