SengeSpecialisten drømmer om udlandet efter overskud

Med et overskud før skat på 12 millioner kroner kan SengeSpecialisten glæde sig over endnu et godt år. Næste mål er ekspansion i udlandet.

SengeSpecialisten drømmer om udlandet efter overskud. Foto: Claudio Scott.
SengeSpecialisten drømmer om udlandet efter overskud. Foto: Claudio Scott.

Målet er klart i SengeSpecialisten. Efter en årrække med underskud har kæden nu fået vendt udviklingen i Danmark. I regnskabsåret 2018/19 leverede kæden et overskud før skat på 3,4 millioner kroner og med et overskud før skat på 12 millioner kroner for seneste regnskabsår (2019/20) har administrerende direktør i virksomheden, Martin Amstrup Bang, nu rettet øjnene mod mulighederne uden for landets grænser.

– Vi arbejder aktivt på at udvide vores forretning til udlandet enten gennem at åbne nye butikker eller overtage eksisterende, siger Martin Amstrup Bang.

Efter to år med overskud har SengeSpecialisten fokus på søvn

I første omgang kan han dog glæde sig over, at SengeSpecialisten for andet år i træk har givet et solidt overskud på bundlinjen i Danmark, hvor resultatet er forbedret med knap 9 millioner kroner.

– Det er en meget tilfredsstillende udvikling, som der er grund til at rose medarbejderne for. Det skyldes i høj grad deres store indsats, siger Martin Amstrup Bang.

Derudover ser han også det gode resultat som en konsekvens af, at der generelt er kommet mere fokus på vigtigheden af søvn.

– Vi glæder os selvfølgelig over, at der er kommet mere fokus på søvn. Det er jo der, vi er stærke. Med mange erfarne medarbejdere med stor viden om søvn tør jeg godt sige, at vi har en unik position i forhold til at hjælpe kunderne og sikre, at de kommer hjem med det helt rigtige produkt, siger Martin Amstrup Bang.

Fortsat ekspansion

SengeSpecialisten har i løbet af det seneste regnskabsår åbnet fire nye butikker og øget omsætningen med 13 procent.

– Vi har nu 31 butikker i Danmark, og selv om vi ikke er færdige med at udvide inden for landets grænser, er tiden helt rigtig til, at vi ser mod udlandet for at fortsætte væksten. Her er det naturligvis en stor fordel at være ejet af Lars Larsen Group, fordi vi dermed har en ejer, der grundlæggende deler ambitionen om fortsat vækst og samtidig har en finansiel styrke, der gør det muligt at foretage de nødvendige investeringer, siger Martin Amstrup Bang.