Sådan skal dit hjem se ud i 2022

Årsskiftet giver for mange anledning til at give hjemmet et frisk pust. Du kan her blive klogere på, hvordan du kan give boligen nyt liv, der matcher de største trends i 2022.

Sådan skal dit hjem se ud i 2022. Foto: Swedoor.
Sådan skal dit hjem se ud i 2022. Foto: Swedoor.

Kalenderen viser et nyt år, og det betyder også nye boligtendenser. Mens 2021 bød på elegante glasdetaljer, vilde farver og organiske former, vil der i 2022 i stigende grad være fokus på ansvarligt forbrug, anderledes overflader og wow-effekt i form af farvet træværk i boligen. Du kan her lade dig inspirere af tre store trends, der vil præge boligindretningen i år.

LÆS OGSÅ: Se 12 vilde og inspirerende børneværelser

Forbrugernes efterspørgsel på miljøvenlige og bæredygtige produkter er støt stigende i disse år. Det får designere såvel som producenter til at tænke i grønnere baner, når de udvikler nye produkter og løsninger til hjemmet, og der er efterhånden gode muligheder for at indrette boligen med mere skånsomme løsninger.

– Den grønne bølge har længe skyllet ind over de danske forbrugere, men de seneste år er interessen for at integrere mere bæredygtige løsninger i hjemmet nærmest eksploderet. Derfor ser vi i disse år mange producenter og designere tage store skridt i en mere bæredygtig retning, og det giver forbrugerne endnu flere muligheder for at vælge ansvarligt forbrug til, fortæller Peter Sejling, salgsdirektør hos dørproducenten Swedoor, som er en af landets største producenter, der leverer tusindvis af boligartikler som døre, greb og gerigter til private boligejere og større byggeprojekter.

Sådan skal dit hjem se ud i 2022. Foto: Swedoor.
Sådan skal dit hjem se ud i 2022. Foto: Swedoor.

– Man må ikke glemme byggematerialerne, når man indretter grønt – her kan man nemlig gøre en mærkbar forskel. Det er eksempelvis muligt at vælge certificerede produkter, der blandt andet fremmer ansvarlig skovforvaltning og produktion, mens vi også har lanceret et ECO-tilvalg til døre for de endnu mere miljøbevidste forbrugere.

Shine bright

Kobber, messing og sølv har længe hittet i boligindretningen, og 2022 bliver ingen undtagelse. Messinggreb på døre samt messingarmaturer og -lamper vil fortsat være at finde i mange danske hjem det kommende år.

– Vi kan se, at mange i stigende grad vælger alternative løsninger til de traditionelle dørgreb, så de matcher de øvrige materialer i hjemmet. Her har messing og kobber de seneste år været utroligt populære valg, og intet tyder på, at interessen vil dale i 2022, fortæller Peter Sejling.

Meget tyder også på, at krom vil vinde indpas i 2022 – og helst i den ultraskinnende variant. Designere og boligmedier forudser, at vi kommer til at se materialet anvendt som lamper, greb, vaser og møbeldetaljer.

Kulør på træværket

I 2022 skruer vi en anelse ned for farverne på væggene og fokuserer i stedet på kulørt træværk som døre og paneler, der gerne må bære mere vovede farver. Det vil give en helt særlig wow-effekt i boligen, og muligheder er der nok af.

Sådan skal dit hjem se ud i 2022. Foto: Swedoor.
Sådan skal dit hjem se ud i 2022. Foto: Swedoor.

– Det er kun fantasien, der sætter grænser for valget af farve til døre og gerigter. De fleste ældre døre kan males, og derudover kan alle nye døre leveres i valgfri farve, slutter Peter Sejling.

Vægfarverne vil i højere grad bære præg af afdæmpede, naturlige farver, der kan komplementere de kulørte toner.