Røde Kors, Jens-Peter Brask og Bruun Rasmussen med netauktion

Røde Kors, Jens-Peter Brask og Bruun Rasmussen afholder netauktion med en stribe værker af tidens mest efterspurgte navne inden for samtidskunst.

Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion. Foto: PR.
Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion - Dan Schein. Foto: PR.

Kunst og velgørenhed går op i en højere enhed, når Bruun Rasmussen Kunstauktioner netop nu svinger net-hammeren over 11 samtidskunstværker af en stribe internationale kunststjerner. Formålet er at støtte Røde Kors’ arbejde for børnene ikke mindst i det vinterkolde, krigshærgede og pandemi-ramte Syrien. Auktionen foregår på nettet, og du kan byde med frem til den 2. februar på bruun-rasmussen.dk.

Værkerne er skabt af nogle af tidens mest efterspurgte, internationale kunstnere, heriblandt Eddie Martinez og Michael Bevilacqua, samt en stribe yngre kunstnere, som er blevet spået en lysende karriere. Gennem sit store netværk i kunstverdenen har Jens-Peter Brask kurateret værkerne, der også kan have interesse for kunstsamlere.

Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion. Foto: PR.
Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion – Eddie Martinez. Foto: PR.

– Kunstnerne har doneret værkerne og flere er endda skabt unikt til denne auktion til fordel for børnene i Syrien. Kunstneren Michael Bevilaquas serie på fire tegninger er skabt under lockdown som en slags dagbog. For kunstsamlere er der derfor rigtig meget at komme efter. Derudover opkræver Bruun Rasmussen heller ikke salær på auktionen, hvilket er endnu en god grund til lige at lægge et ekstra bud, fortæller Jens-Peter Brask.

Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion. Foto: PR.
Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion – Mason Saltarrelli. Foto: PR.

Hos Bruun Rasmussen er glæden over samarbejdet også stor.

– Det er en stor glæde endnu engang, at vi er to Røde Kors-ambassadører, der kan stå sammen om at afholde en velgørenhedsauktion til fordel for Røde Kors’ vigtige arbejde. Det er utroligt givende, når stærke kræfter står sammen, og vi kan kombinere kunst og velgørenhed. Jens-Peter Brask, som er kurator og kunstsamler, er med til at sikre, at en stribe hotte samtidskunstnere nu også får mulighed for at blive eksponeret på auktion hos os, siger Alexa Bruun Rasmussen, auktionarius og direktør for branding.

Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion. Foto: PR.
Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion – Greg Bogin. Foto: PR.

Støtter børn i det vinterkolde Syrien

Som køber af et af værkerne er man med til at støtte Røde Kors’ arbejde, der lige nu er fokuseret på nødsstedte børn i Syrien. Området er i øjeblikket hårdt ramt, ikke bare af krig og kulde, men også af pandemiens konsekvenser, hvilket gør behovet for hjælp særligt stort. Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl uddyber:

Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion. Foto: PR.
Røde Kors, Jens-Peter Brask & Bruun Rasmussen i netauktion – Michael Bevilacqua. Foto: PR.

– Netop nu fryser børnene i de Syriske flygtningelejre, og der er akut brug for hjælp. Røde Kors er til stede i de største lejre, hvor vi blandt andet yder lægehjælp og uddeler tæpper, uldundertøj, mad og rent drikkevand. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Bruun Rasmussen og Jens-Peter Brask har taget dette initiativ til at hjælpe Røde Kors’ arbejde for børn og voksne i nød. Vi håber at rigtig mange kunstinteresserede vil byde på auktionen, så vi blandt andet kan hjælpe de mange børn i den iskolde vinter i Syrien, siger Anders Ladekarl.