Provokunstner hugger hovedet af Zuckerberg

Kunstprovokatør Kristian von Hornsleth udgiver 5555 NFT-kunstværker for millioner. Værkerne er en stor fuckfinger til det digitale vanvid og hovedløse NFT-projekter.

- NFT-Markedet har indtil nu været tomt for vitaminer med indholdsløse avatars. Nu kommer vi med reel kunst og forbinder en meget analog verden med cremen af den digitale verden, siger Kristian von Hornsleth. Foto: Kristian von Hornsleth.
– NFT-Markedet har indtil nu været tomt for vitaminer med indholdsløse avatars. Nu kommer vi med reel kunst og forbinder en meget analog verden med cremen af den digitale verden, siger Kristian von Hornsleth. Foto: Kristian von Hornsleth.

Ved hjælp af blockchain-teknologi er det nu – for første gang nogensinde – muligt at blive indehaver af dit helt eget Hornsleth-NFT-værk. I dag består størstedelen af NFT’er af digitale avatars og animation, der sælges for svimlende summer, men det er første gang, at vi ser en dansk kunstner af Kristian von Hornsleths kaliber kaste sig over NFT-bølgen.

LÆS OGSÅ: Jokerens manddom fra 100 vinkler sættes til salg hos Hornsleth

– Kunsten kan formidle komplicerede forhold i en fucked up verden på en farverig måde. NFT’erne er en sjov ny teknologi, der giver alle mennesker adgang til original, unik og værdifuld kunst. Man kan have dem med på sin mobil eller pc og man kan handle dem hurtigt og sikkert. Jeg er fascineret af alle nye medier som kunsten kan udfolde sig i, og som samtidig kan ironisere over vores hykleriske grådighed, siger Kristian von Hornsleth, der med sit nye projekt ikke er bange for at kritisere vores ofte ‘hovedløse’ accept af overvågnings-kapitalismen.

Hugger hovedet af Zuckerberg

Hele Hornsleths NFT-univers går under navnet Rebels of Wealth og skal ses som en stor fuckfinger til den forskruede del af kapitalismen, digitaliseringen og NFT-verdenen, som han nu også selv er en del af. En del af de 5555 nye værker forestiller afhuggede hoveder af blandt andre Silicon Valley-chefer som Mark Zuckerberg fra Facebook og Jeff Bezos, der grundlagde Amazon.

En del af de af de 5555 nye værker forestiller afhuggede hoveder af nogle af de helt store Silicon Valley-chefer såsom Mark Zuckerberg fra Facebook. Foto: Kristian von Hornsleth.
En del af de af de 5555 nye værker forestiller afhuggede hoveder af nogle af de helt store Silicon Valley-chefer såsom Mark Zuckerberg fra Facebook. Foto: Kristian von Hornsleth.

– Techgiganterne bliver forgudet af masserne, som om de bringer mere demokrati og retfærdighed. Mediernes ukritiske respekt for rigdom og off-shore kapitalisme frem for fair play og demokrati giver mig kvalme. Ved selv at træde ind i denne dekadente NFT-verden, ønsker jeg at forstørre og tydeliggøre de vanvittige kontraster i den digitale grådighed, siger Kristian von Hornsleth.

Andre værker i NFT-serien er en kommentar til tidligere solgte NFT-værker, der har indtjent millioner af dollars.

– Det er opblæst at betale 10 millioner dollars for pixels. Det er et klokkeklart eksempel på den digitaliseringsbølge, vi lever i, hvor vi hovedløst afgiver vores persondata. Mine NFT’er udstiller de værste aspekter af kapitalismen, som jeg plejer at gøre med min kunst, men jeg kapitaliserer jo også på den, så jeg er selv en hykler, siger Hornsleth.

Med sin lancering af Rebels of Wealth vil Kristian von Hornsleth sende en stikpille til den digitale tidsalder, hvor vi blandt andet glædeligt tillader virksomheder som Facebook og Google af have rettigheder til vores personlige data.

Indholdsløse avatars og animationer

I dag bliver NFT’er solgt for trecifrede millionbeløb, og selvom den første NFT blev skabt allerede omkring 2014, så var det først i begyndelsen af 2021, at NFT’er blev hvermandseje for den tech-savvy del af befolkningen.

Hele Hornsleths NFT-univers går under navnet Rebels of Wealth og skal ses som en stor fuckfinger til kapitalismen, digitaliseringen og NFT-verdenen, som han nu også selv er en del af. Foto: Kristian von Hornsleth.
Hele Hornsleths NFT-univers går under navnet Rebels of Wealth og skal ses som en stor fuckfinger til kapitalismen, digitaliseringen og NFT-verdenen, som han nu også selv er en del af. Foto: Kristian von Hornsleth.

– Jeg elsker NFT’er, fordi de blotlægger voldskapitalismens sidste nye skrig for unyttige produkter. Men markedet har indtil nu i høj grad været præget af tomme vitaminer med indholdsløse avatars og animationer, men nu kommer vi med reel kunst og forbinder en meget analog verden med cremen af den digitale verden, siger Kristian von Hornsleth.

LÆS OGSÅ: Lyse materialer brydes af kunst på væggen i stor villa

Kristian von Hornsleths NFT-kunst kommer i salg via hjemmesiden www. RebelsOfWealth. com, der går i luften den 11. februar, men værkerne forventes først at blive solgt fra begyndelsen af marts.

Hvad er en NFT?

NFT er en forkortelse for non-fungible-token, altså ikke-fungibelt token, der oprettes gennem blockchain-teknologi. Når noget er ikke-fungibelt, er det unikt i sin form og ikke udskifteligt med et andet duplikat. Du kan også se på det ikke-fungible tomen som en karakteristisk digital egenskab, der ikke har en anden kopi i verden.