Porsches hovedkvarter i Kina består af åbne kontorer

Porsches hovedkvarter i Shanghai i Kina er indrettet af anySCALE ud fra en ambition om at skabe et åbent kontormiljø, hvor ny teknologi er integreret.

Porsche i Kina har fået et nyt hovedkvarter, der stod færdigbygget i foråret 2019. Kontoret strækker sig over 13.000 etagemeter, og er indrettet af arkitekterne anySCALE med udgangspunkt i filosofien S.P.A.C.E, der står for Smart, Passionate, Attractive, Collaborative og Engaging.

Det nye hovedkontor er designet med henblik på at integrere ny teknologi og en gevaldig digital opgradering med en holistisk indretning, der skal fremme kreativitet blandt medarbejderne. Samtidig har det for Porsche været vigtigt, at elementer som fart og lidenskab er tænkt ind i designets udtryk.

Lange, horisontale linjer med stærke sorte og hvide kontraster hjælper besøgende og medarbejdere gennem rummene. Som et stort vertikalt forbindelsesled skaber en trappe sammenhæng mellem offentlig rum og mulighed for kommunikation mellem mennesker.

Ved en væg med trofæer står en model af en Porsche 919 Hybrid i fuld størrelse udstillet, mens store bonsaitræer minder besøgende om, at man fortsat er i Kina.

– Porsches nye hovedkvarter er designet som et progressivt, åbent kontorlandskab med et minimalt antal private kontorer. Desuden er der adskillige rum, der er dedikeret til særlig aktiviteter såsom fokusrum og stillerum, fortæller Simon Berg, der er direktør i anySCALE i Shanghai.

Porsches hovedkvarter i Kina er desuden den første bygning i verden, der certificeret med guld inden for WELL Building Standard. Certificeringsordningen fra 2014 gives til bygninger og rum, der understøtter sundhed og velvære. Og det har været af stor betydning for netop Porsche.

– Porsche er dedikerede til styrke vores medarbejdere og skabe et mere digitalt og intelligent arbejdsmiljø for at udvikle virksomhedskulturen og for aktivt at imødekomme fremtiden sammen med vores medarbejdere, siger Oliver Blume, der for bestyrelseformand for Porsche AG.

Simon Berg, Ruby Xu, Sek Chow, Autumn Yang og Sun Yufeng er indretningsarkitekterne bag Porsches hovedkvarter i Kina. anySCALE har ud over Porsches nye hovedkvarter også haft store opgaver for eksempelvis BMW og Daimler samt ejendomsudvikleren Soho China.