Plantorama med rekord i omsætning og resultat i 2021

Plantorama præsenterer regnskab for 2021 med rekord i omsætning og resultat. Ambitionen er at runde en milliard kroner i omsætning i 2025.

Nye centre i Tilst og Hørsholm, udvidelser i Randers, Viborg og Hillerø, et øget fokus på bæredygtige løsninger, og rekord i omsætning og resultat har været definerende for Plantoramas 2021. Foto: PR.
Nye centre i Tilst og Hørsholm, udvidelser i Randers, Viborg og Hillerø, et øget fokus på bæredygtige løsninger, og rekord i omsætning og resultat har været definerende for Plantoramas 2021. Foto: PR.

Nye centre i Tilst og Hørsholm, udvidelser i Randers, Viborg og Hillerød og et øget fokus på bæredygtige løsninger har været definerende for Plantoramas 2021. Årets netop offentliggjorte regnskab er virksomhedens hidtil flotteste, med en omsætning på 592 millioner kroner og et resultat før skat på knap 74 millioner, hvilket er en stigning på 29 procent i forhold til året før. Soliditeten er steget løbende over de sidste fem år og er nu over 30 procent, og det er er ambitionen at omsætte for en milliard kroner i 2025.

– Det seneste år har i høj grad været præget af stor investeringsaktivitet, hvor vi udover at åbne to nye centre og udbygge tre af de eksisterende er begyndt på to kæmpecentre i Høje Taastrup og Kolding. Med åbningerne af nye centre i Tilst og Hørsholm er vores stordriftsfordele blevet endnu større, og vores arbejde med bæredygtighed har blandt andet resulteret i mindre spild end tidligere, siger Peter Vang Christensen, der er administrerende direktør i Plantorama.

Bæredygtighed, socialt ansvar og diversitet

Gennem de seneste år har bæredygtighed spillet en stadig større rolle i Plantoramas arbejde for at skabe gode oplevelser til gæsterne. Ved byggeriet af de nye centre og ombygningen af eksisterende, er der monteret solceller og opsat regnvandstanke, der sikrer, at flere centre stort set er selvforsynende på vand.

Øget fokus på social ansvarlighed er også et område, som er blevet prioriteret højt i 2021, hvor Plantorama blandt andet har samarbejdet med Aarhus Kommune om projektet Øvebanen, hvor borgere med udviklingshæmning har været i ressourceafklaring.

– Projektet er ikke sat i søen for at tjene penge, men for at skabe arbejdsglæde, og det er fantastisk, at vi kan give de her borgere oplevelsen af skabe værdi og være en del af vores fællesskab. Og faktisk er to af dem nu blevet ansat i centeret i Tilst, siger Peter Vang Christensen.

– Vi sætter en ære i stor diversitet blandt vores medarbejdere – også i forhold til køn. Vi har i dag 60 procent kvinder og 40 procent mænd, hvis vi kigger på den samlede organisation, og vi styrker løbende diversiteten. Når vi samler folk med forskellige kompetencer, så spiller vi hinanden bedre, og det er en kæmpe styrke i Plantorama.

Fordobling af centre og kig på udlandet

I dag har Plantorama 13 centre i Danmark og to nye i Høje Taastrup og Kolding, der forventes at åbne i henholdsvis marts 2023 og 2024, er i støbeskeen. Centret på Amager gennemgår i øjeblikket også en større ombygning, men de igangværende projekter får på ingen måde direktøren til at løfte foden fra speederen.

– Samtidig med at vi gerne vil udvikle de eksisterende centre, arbejder vi med en langsigtet ekspansionsplan. Inden udgangen af 2030 går vi efter at have 27 Plantorama-centre i Danmark. Vi er utrolig glade for og stolte af, hvordan det er gået os indtil videre, og så må vi jo se, hvad fremtiden bringer. Mon ikke vi er en international kæde, hvis vi lægger 35 år mere oveni, siger Peter Vang Christensen.