Plantorama bygger nyt plantecenter i Tilst ved Aarhus

På en stor byggegrund i Tilst ved Aarhus opfører Plantorama Danmarks største plantecenter med café, restaurant og legeland.

Plantorama bygger nyt plantecenter i Tilst ved Aarhus. Illustration: Plantorama.
Plantorama bygger nyt plantecenter i Tilst ved Aarhus. Illustration: Plantorama.

Ifølge Århus Stiftstidende bygger Plantorama et 11.800 kvadratmeter stort plantecenter på en 20.000 kvadratmeter stor byggegrund i Tilst. Det bliver landets største og kommer til at adskille sig fra kædens eksisterende plantecentre, fortæller direktør i Plantorama Peter Vang Christensen, til avisen.

– Det bliver selvfølgelig større, og så kommer der en 2. etage på 2.000 kvadratmeter med en café og et legeland. Der kommer også en restaurantdel, hvor vi kan servere en frokost, siger han til Århus Stiftstidende.

Plantorama er selv bygherre på byggeri af det nye plantecenter, der vil koste 110 millioner kroner at opføre. Det danske familieforetagende ejer ifølge Århus Stiftstidende selv de fleste af deres plantecentre, men det nye center i Tilst overtages af en investor, når det står færdigt, skriver avisen.

Plantorama blev grundlagt af Søren Vang Christensen på Skæring Skolevej i Egå i 1987. Søren Vang Christensens far, Konrad Christensen, flyttede i 1941 gartneriet til disse jorde og gav det navnet Skærgården. Tidligere lå gartneriet på markerne på Randersvej ved Århus Nord.

Plantorama åbnede i 1987 og var i den allerførste tid en del af Gartneriet Skærgården. Der var i mellemtiden sket et generationsskifte og Søren Vang Christensens søn, Peter, havde overtaget. Gartneri og plantecenter blev delt i to selvstændige virksomheder. Plantorama var i starten mest kendt for salg af potteplanter, men som tiden gik, blev forretningen større og større både i butiksomfang og i sortiment.

I dag spænder sortimentet vidt: haveplanter, stueplanter, jord og gødning, håndredskaber, keramik både til uden- og indendørs brug, vand i haven og gaveartikler er blandt andet at finde på hylderne. Endvidere har Plantorama udvidet konceptet med dyrecentre med alt lige fra akvariefisk, over dyrefoder, til fugle.

Med 11 store centre fordelt over Jylland, Sjælland og Fyn er Plantorama Danmarks største have- og dyrecenterkæde. Plantorama i Tilst bliver det 12. plantecenter, mens nummer 13 opføres i Hørsholm. Begge de to nye centre åbner efter planen i marts 2021.