Pendel lampe til spisebord – seks spændende bud

Valg af pendel lampe til spisebord er af afgørende betydning for spisestuens udtryk. Vi har som inspiration samlet seks bud i forskellige prislejer.

Valg af pendel lampe til spisebord er afgørende for spisestuens samlede udtryk. Det kan samtidig være en bekostelig affære, men den rette lampe skal både bidrage til at skabe en belysning, der fungerer, ligesom æstetikken skal være i orden.

Spisebordet er for mange familier et helt centralt samlingssted. Ofte samles hele familien kun, når det er tid til at indtage dagens hovedmåltider. Desuden skal spisestuen også kunne fungere som opholdsrum for både familie og gæster i forbindelse med måltider såvel som i forbindelse med andre aktiviteter.

LÆS OGSÅ: Nye lamper fra Beem Lamps

Vi har samlet seks bud fra ind- og udland, der kan tjene som inspiration til valg af pendel lampe til spisebord og spisestue. Flere af lamperne gør sig dog også fint i andre af boligens eller arbejdspladsens rum.

Klik på et billeder for at se en større version og åbne billedgalleri af pendel lamperne.

Flowing Pendel fra Ilva. Foto: PR.
Flowing Pendel fra Ilva. Foto: PR.

Flowing Pendel fra Ilva

Grafiske linjer og riller er et af tidens helt store tendenser. Vi har set det meget i arkitekturen, og nu er det også blevet tydeligt inden for interiør.

Linjer kan gøre en helt masse for det endelige udtryk. Horisontale og vertikale linjer kan give et strømlinet, grafisk look, hvorimod skrå eller kombinerede linjer bryder mere med det ellers stringente udtryk.

Flowing pendel fås med guld eller sort jernskærm og har en højde på 25 centimeter og en diameter på 90 centimeter. Lampen koster i normalpris 1.299 kroner hos Ilva, men er aktuelt på tilbud til 999 kroner.

Pendel lampe til spisebord - inspiration fra Europa. Foto: PR.
Silhuet af Jo Hammerborg. Foto: PR.

Silhuet af Jo Hammerborg

Vi begynder med dansk design. Den smukke pendel Silhuet er kendetegnet ved sine bløde linjer, der nærmest har en hypnotiserende effekt. Lampen udført i varm messing. Den enkle form gør anvendelsesmulighederne uendelige. Lampen kan bruges på arbejdspladsen, over spisebordet, i køkkenet, i stuen eller på hjemmekontoret.

Fritz Hansen har genudgivet Silhuet-designet som en fejring af den danske designer Jo Hammerborgs 100-års jubilæum. Som hyldest er Hammerborgs underskrift og et 100-årigt mærke indgraveret i hver lampe.

Lampen kan blandt andet købes i Fritz Hansens onlinebutik for 2.995 kroner.

Pendel lampe til spisebord - inspiration fra Europa. Foto: PR.
Pendel lampe til spisebord – inspiration fra Europa.

Botti pendel lampe til spisebord fra DelightFull

Botti pendel lampen er inspireret af den amerikanske trompetist Chris Botti. Den er designet som en hyldest til jazzmusik og er en lidt mindre version af den moderne lysekrone med 15 trompetformede strukturer, der strækker sig fra pendlens centrale akse og derved skaber en perfekt konfiguration.

Det er håndlavet messing, der er dækket af en forgyldt finish. Den runde base i midten af det ophængte lys er håndlavet i aluminium og lakeret i blankt sort, men det kan også lakeres i en skinnende hvid for at imødekomme særlige behov. Med en retro-stemning er denne art deco-lampe bedst egnet til en vintage spisestue eller et moderne soveværelse fra midten af århundredet.

Lampen kan købes i DelightFulls onlinebutik, og det er muligt at få den sendt til Danmark. Eksklusive moms koster lampen omkring 1.865 euro, hvilket svarer til knap 13.880 kroner med den aktuelle kurs.

Pendel lampe spisebord inspiration
Calypso Martinique af Contardi. Foto: PR.

Calypso Martinique af Contardi

Calypso er en kollektion af udendørslamper inspireret af de musikalske strømninger fra 1940’ernes caribiske kultur.

Pendlen er dog designet i traditionel europæisk deco-stil, der er præget af geometriske linjer og sort/hvid, snor sig og revitaliseres med lyse farver og mønstre.

Lampen fås blandt andet i britiske Chaplins onlinebutik, som også har forsendelser til Danmark. Her lyder prisen aktuelt på godt 926 pund, hvilket svarer til rundt regnet 7.740 kroner.

Pendel lampe til spisebord - inspiration fra Europa. Foto: PR.
Stanley pendel lampe til spisebord fra Original BTC. Foto: PR.

Stanley pendel lampe til spisebord fra Original BTC

I 2009 blev den blanke Stanley pendel lampe lanceret som et alternativ, der skiller sig ud fra Original BTCs klassiske industrielle æstetik, men lampen blev hurtigt en bestseller.

I dag har den øjeblikkeligt genkendelige Stanley-lampe optjent sin plads i belysningsproducentens katalog over britiske tidløse klassikere.

Lampen er håndlavet i Birmingham af metalplader, der formes i form gennem en centrifugeringsproces.

Lampen fås i Original BTCs onlineshop for 599 pund, hvilket svarer til omkring 4.450 kroner. Produkter fra butikken fragtes også til Danmark.

LÆS OGSÅ: Canadisk spisebord med inspiration fra dansk design

Davey Lighting School Rise & Fall pendel fra Original BTC. Foto: PR.
Davey Lighting School Rise & Fall pendel fra Original BTC. Foto: PR.

Davey Lighting School Rise & Fall pendel fra Original BTC

Lampen blev oprindeligt anvendt på biblioteker og i klasseværelser på skoler i 1920’erne.

Lampen, der kommer med tilhørende loftskrog og hængekæde, har dog vundet pladsen over mange spiseborde.

Lampen fås i Original BTCs onlineshop for 524 pund, hvilket svarer til knap 3.900 kroner.