Pallesofa med ryglæn byg selv – ni eksempler

En pallesofa med ryglæn passer perfekt ind i hipster-stuen eller på terrassen mod sydvest. Her er ni byg-selv-udgaver i forskellige sværhedsgrader.

Byg-selv-bølgen er over os, og en pallesofa med ryglæn er særligt efterspurgt til mange danske terrasser og stuer.

Vi er gået på Youtube og har samlet en række videoer med forskellige bud på, hvor man selv kan bygge en pallesofa med ryglæn. Se videoerne herunder, og lad dig eventuelt inspirere.

LÆS OGSÅ: Byg sjove møbler ud af brugte bildæk

Pallemøbler signalerer både overskud, miljø- og klimabevidsthed samt bæredygtighed og økonomisk fornuft. Der er masser af muligheder for at lave fede møbler af paller, og så er der bare en særlig glæde ved møbler, som man selv har lagt en indsats i.

Møbler af paller passer særligt godt til uderummene, men de kan også sagtens anvendes indendørs. Eksempelvis i stuen eller entréen, hvor de kan bidrage med et råt og rustikt look.

Pallesofa med ryglæn byg selv - 10 eksempler. Foto: Wikimedia.
Pallesofa med ryglæn byg selv – 10 eksempler. Foto: Wikimedia.

Når du vælger paller til dit sofaprojekt, skal du gå efter paller, der er brændemærket et Epal på klodserne, eller et DS på halvpallerne.

EUR- og DS-paller er nemlig ikke overfladebehandlede, og ved at vælge dem sikrer du, at du ikke udsætter dig selv og din familie for giftige stoffer.

Det er desuden en god idé at slutte af med en god gang træbeskyttelse til din nye pallesofa.

I hvert fald, hvis det er din plan, at den skal stå udendørs, hvor vind og vejr i det fugtige danske klima fra tid til anden vil sætte sofaen på prøvelser.

Hynder til din byg-selv pallesofa med ryglæn

Med de rette hynder og tilførelse af lækre puder får du samtidig en sofa, der er behageligt at sidde i. Og hvis du laver din nye pallesofa tilpas bred, giver den dig desuden mulighed for at tage en morfar på terrassen, når vejret tillader det.

Et lille tip kan i øvrigt være, at du undersøger mulighederne for hynder og puder – og herunder deres mål – inden du vælger design og måler på til din nye pallesofa.

Med hynder og puder kan du tilføre yderligere personlighed til din pallesofa. Her skal du selvfølgelig også kigge dig for.

Der findes flere forhandlere, der har hynder, som er designet specifikt til en pallesofa med ryglæn. Kig eksempelvis på bauhaus.dk, bilka.dk, jysk.dk, mystack.dk, 123lagersalg.dk, skumfabrikken eller nordlyhome.dk, hvor du kan finde mere inspiration.