Out-sider ansætter ny salgsdirektør for at vokse internationalt

En ny vækstfase for møbel- og designvirksomheden Out-sider gør, at virksomheden nu opruster med en international salgsdirektør. Den erfarne salgsdirektør, Bjørn Cronquist, tiltrådte stillingen den 1. december og skal være med til at udbrede de bæredygtige designs uden for landets grænser.

Bjørn Cronqiuist, salgsdirektør i Out-sider (til venstre) og administrerende direktør Ib Mogensen.
Bjørn Cronqiuist, salgsdirektør i Out-sider (til venstre) og administrerende direktør Ib Mogensen.

Møbelvirksomheden Out-sider er siden begyndelsen i 2007 gået fra at være en lille iværksættervirksomhed med udendørsmøbler til i dag at være en mindre international vækstvirksomhed indenfor byrumsinventar i nye former, farver og materialer, hvor flere af dem er lavet af bæredygtig plast.

Den stabile vækst og stigende, internationale efterspørgsel har gjort virksomheden klar til en ny vækstfase, der markeres med ansættelsen af den 52-årige Bjørn Cronquist, der bliver international salgsdirektør i møbelvirksomheden, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det har ifølge Out-siders administrerende direktør været en længere proces at finde det rette match for virksomheden, fordi det har været vigtigt for virksomheden at finde en profil, der forstod, at Out-sider er en designvirksomhed helt ind i kernen.

– Out-sider og jeg burde for flere år siden have ansat en salgsdirektør og partner, men at finde den rigtige kombination af én, som har international salgserfaring, sans for design samt har lyst og evner til at være partner – og samtidig passer til os – har været en kringlet vej. Med Bjørn Cronquist har vi fundet den rigtige kombination, udtaler Ib Mogensen, der er administrerende direktør i Out-sider.

Bjørn Cronquist tiltrådte stillingen per 1. december og vil i løbet af 2020 også blive partner i virksomheden, der indtil nu har været ejet af Ib Mogensen, der er hovedaktionær, samt projektleder Alice Vinkel. Bjørn Cronquist har senest været salgsdirektør i Europæiske Rejseforsikring. Tidligere har han haft ledende roller i virksomheder som Boxer TV, TomTom og Microsoft. Den erfarne salgsdirektør ser frem til de nye udfordringer, der venter ham i designverdenen og virksomheden.

– Jeg er imponeret over den solide, danske designsucces, som out-sider og teamet har skabt. Der er så meget potentiale i denne vækstvirksomhed. Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne bruge min salgserfaring fra andre brancher og være med til at skabe det næste kapitel i out-siders historie, udtaler Bjørn Cronquist.

Man har blandt andet allerede kunne opleve Out-siders designs til OL i Rio, på Harvard University, i Saudi Arabien og flere steder i Storbritannien, så det internationale gennembrud er i fuld gang for virksomheden, som holder til på Islands Brygge i København. Med et design, der tiltrækker international interesse, og en ny serie af møbler, der både er svanemærket og lavet af 100 procent genbrugt plast (PE) ser Ib Mogensen meget lyst på fremtiden.

– Vi har bevist, at vores møbler hører til i hele verden, og med vores nye, bæredygtige tiltag er vi allerede nu klar med fremtidens møbler. Med Bjørn ombord får vores internationale udvikling bare et ekstra og mere fokuseret skub, fortæller Ib Mogensen.