Nyt køkken på budget

Heldigvis er der gode løsninger for dem, der ønsker et nyt køkken på budget. Grohe er klar med gode tips, og dem får du lige her.

Grohe er klar med tips til, hvordan man får et nyt køkken på budget. Her ses køkenvasken Blue Poleret Wam Sunset til 14.635 kroner. Foto: PR.
Grohe er klar med tips til, hvordan man får et nyt køkken på budget. Her ses køkenvasken Blue Poleret Wam Sunset til 14.635 kroner. Foto: PR.

Et rum, der kan være kompliceret at skifte, er køkkenet. Dog behøver opdatering af køkkenet ikke at være omfattende og svimlende dyrt, mener sanitære leverandør Grohe. Her får du nogle tips til, hvordan du opdaterer dit køkken på et mindre budget.

LÆS OGSÅ: Billigt køkken – 22 eksempler fra danske forhandlere

LÆS OGSÅ: Billigt køkken og badeværelse fra Ikea

Køkkenet er hjertet i hjemmet og et rum, der hvor man både skal føle sig hjemme og tilbyde fuld funktionalitet. Vi vil derfor gerne give råd til dem, der vil pifte køkkenet op uden at tømme pengepungen. Det behøver ikke at koste så meget, nogle opdateringer kan endda spare penge. For eksempel kan en lavskylning for dem, der selv betaler for deres vand, have stor indflydelse på vandregningen.

Her kommer fem gode tips til at give dit køkken et ansigtsløft til rimelige penge.

1. Udskift din køkkenvandhane

Ønsker du at opnå et mere moderne, personligt køkken i hjemmet? Så er et simpelt trick at erstatte køkkenarmaturet. Enten til en stilfuld minimalistisk version, eller måske til en messingkran. Det kan give køkkenet helt nyt liv.

Grohe er klar med tips til, hvordan man får et nyt køkken på budget. Her ses køkenvasken Warm Sunset til 6.964 kroner. Foto: PR.
Grohe er klar med tips til, hvordan man får et nyt køkken på budget. Her ses køkenvasken Warm Sunset til 6.964 kroner. Foto: PR.

2. Udskiftning af håndtag

En enkel og billig løsning er at udskifte håndtag på køkkendørene. Ved at ændre relativt små detaljer såsom håndtag, kan du ændre hele følelsen i køkkenet. Her kan du f.eks. matche håndtagene med din nye køkkenvandhane, hvis du følger ovenstående råd om messing. Du skal turde at eksperimentere med dit køkken.

3. Digitale løsninger, der skaber en moderne fornemmelse

Der er små budgetvenlige løsninger, der digitaliserer rummet og øjeblikkeligt giver en mere moderne fornemmelse. For eksempel GROHE Sense, som er en smart vanddetektor. Det hjælper med at beskytte dit køkken mod vandskader, og du kan nemt forbinde vanddetektoren til en app på din telefon.

4. Nyt køkken på budget: Gør det selv

Lakering af køkkendørene eller ændring af bordpladen er to elementer, man kan gøre selv, også hvis man ikke normalt er særlig handy. Jo mere du selv kan lave, jo billigere er det. Youtube er fuld af DIY-videoer, hvor du kan få inspiration til en masse ”gør det selv projekter”. Men når det kommer til elektricitet og vand, bør du altid få professionel hjælp.

LÆS OGSÅ: Hvad koster et nyt køkken? 

LÆS OGSÅ: Nyt trækøkken fra Marbodal med naturen i fokus

5. Bland det billige og dyre

Tør du at foretage en mere omfattende ændring i køkkenet? Det bedste budget tip til køkken renovering er at blande billige og dyre produkter. Der er en masse dejlige køkkenrammer, der ikke koster så meget, så kan det være værd at bruge pengene på en lidt mere luksuriøs vask, eller hvorfor ikke et vandfiltersystem, der giver dig kulsyreholdigt vand lige ud af køkkenhanen?