Nyt køkken med egetræ får lejligheder til at gå som varmt brød

Ved et boligprojekt i Esbjerg har bygherre hævet barren med hensyn til valg af materialer. Et nyt køkken med egetræ fra HTH er højdepunktet.

Nyt køkken med egetræ får lejligheder til at gå som varmt brød. Foto: HTH.
Nyt køkken med egetræ får lejligheder til at gå som varmt brød. Foto: HTH.

På Kronprinsensgade 8 i Esbjerg er en fem etagers ejendom for nylig skudt i vejret. Fra stuen til fjerde sal er der to lejligheder på hver etage, mens ejendommens femte sal byder på én stor penthouselejlighed med udsigt over byens havneområde. Hele projektet er bygget i prima kvalitet fra inderst til yderst, og det er ifølge den erfarne bygherre Jesper Rehne Jensen ganske atypisk ved denne type byggeri.

LÆS OGSÅ: Nyt trækøkken fra Marbodal med naturen i fokus

– I forbindelse med ombygninger af beboelsesejendomme bruger jeg normalt standardvarer af en fornuftig kvalitet til rimelige penge, men i dette tilfælde er jeg gået all-in på de bedste materialer. På den måde oplever folk lejlighedernes fulde potentiale ved fremvisninger, siger Jesper Rehne Jensen og uddyber:

– De potentielle købere kan bedre se mulighederne og ofte bedre se sig selv i boligen, når der er gjort mere ud af det. Samtidig går opgraderingen af materialevalget i lejlighederne på Kronprinsensgade rigtig godt i hånd med den gode beliggenhed og den kvalitet, der præger byggeriet i sin helhed.

Kvaliteten forsegler oftere handlen

Massive trægulve i samtlige lejligheder og et køkken i massivt egetræ med fingertappede egetræsskuffer er centrale elementer, der højner det samlede indtryk. Og netop valget af køkken og gulv er ifølge bygherre noget af det, der kan blive tungen på vægtskålen og afgør, om folk køber eller ej.

– Det har faktisk overrasket mig, hvor stor en rolle det rigtige inventar spiller, når en lejlighed skal sælges, men i dette tilfælde er der ingen tvivl om, at især køkkenet og trægulvene har blæst folk bagover. Kunderne har virkelig fået en wauw-oplevelse, siger Jesper Rehne Jensen.

Nyt køkken med egetræ får lejligheder til at gå som varmt brød. Foto: HTH.
Nyt køkken med egetræ får lejligheder til at gå som varmt brød. Foto: HTH.

Det er køkkenet Nordic Creation fra HTH, der er brugt i lejlighederne på Kronprinsensgade, og køkkenproducenten mærker tydeligt tendensen til, at der i stigende grad skrues op for kvaliteten i lejligheder med salg for øje.

LÆS OGSÅ: Billigt køkken – 22 eksempler fra danske forhandlere

– Det er atypisk, at det er vores mest eksklusive køkken, man vælger til sådan et projekt, men over de sidste par år har vi helt klart set et øget fokus på kvalitet. Mange vil gøre det en tand mere lækkert end tidligere, siger Kent Thomsen, der er erhvervschef hos HTH Køkkener.

Natur skal ind i lejligheden

Nordic Creation er skabt ud fra et ønske om at bringe naturen ind hjemmet. Egetræet skal være med til at skabe varme, sanselighed og et rart indeklima – elementer, som i øjeblikket efterspørges i stor stil.

– Vi oplever, at flere vil have naturens egne elementer med ind i huset, og det kan lade sig gøre med Nordic Creation. Her har vi skabt et køkken, hvor flere får mulighed for at få en høj håndværksmæssig kvalitet, der tidligere var forbeholdt de få, siger Kent Thomsen.

Se flere billeder og læs mere om det nye køkken her.