Ny køkkenserie fra Aubo gør snedkerkøkkenet til allemandseje

Naturen har for alvor vundet indpas i vores hverdag, og det afspejler sig også i vores indretning. Derfor lancerer Aubo nu Terna-serien, der ikke blot passer ind i nutidens træ-trend, men som også kan konkurrere med elementer fra det populære snedkerkøkken på både udseende og pris, afslører salgschef

Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.
Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.

Det er svært at åbne et boligblad i dag uden at bemærke, at naturen for alvor er flyttet ind i vores hjem. Også når det kommer til køkkenet, hvor en af de helt store tendenser er træ og det personlige, håndbyggede køkken. Derfor præsenterer Aubo, som den første køkkenproducent i Danmark, et moderne alternativ til de fingertappede træskuffer, som er kendt fra det eftertragtede snedkerkøkken.

Serien hedder Terna og ligner på overfladen en klassisk fingertappet træskuffe, der er kendetegnet ved den elegante sammenflettede kantsamling mellem to finérplader, som mange kender fra snedkerhåndværket. Men Terna adskiller sig fra andre trækøkkener på markedet, forklarer Jørgen Jensen, som er salgschef for det vestjyske køkkenfirmas danske marked:

– Terna er en produktserie, som ingen andre danske køkkenfirmaer har. Vi har udviklet en teknik, der kan give den lækre snedkerkøkken-fornemmelse, som mange efterspørger, men til en langt mere fordelagtig pris, siger Jørgen Jensen.

Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.
Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.

Terna-skuffen består af millimeter tyndt egetræsfinér på overfladen, mens resten af skuffen er lavet af genanvendte træspåner, der gør køkkenskufferne lettere end de massive træskuffer, som snedkerkøkkener ofte er skabt af. Det sikrer samtidig en mere stabil køkkenfront, som ikke slår sig – eller får revner over tid – sådan som en massiv træskuffe kan få det.

Og så får man desuden en mere fordelagtig pris, da der skal bruges mindre materiale. Det er naturligt for Aubo at tænke bæredygtigt ved at spare på råtræ fra naturen. Det spiller ifølge Jørgen Jensen godt sammen med den store efterspørgsel, der er på trækøkkener, naturmaterialer og generelt det naturlige look i hjemmet.

Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.
Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.

Trods den store popularitet er det dog de færreste, der har råd til et håndlavet snedkerkøkken. Derfor har Aubo skabt Terna-serien, der skal give forbrugeren den samme oplevelse, men til en mere tilgængelig pris.

Skandinavisk smag

Terna-serien bliver eksklusivt lanceret i Danmark, Norge og Sverige, og Jørgen Jensen har en forventning om, at det særligt bliver danskerne, der kommer til at tage godt imod serien:

– I Danmark vil vi gerne have rene linjer, ro og harmoni i vores køkkener. Det tilbyder Terna-skufferne, fordi de kan bygges tæt og elegant uden mellemliggende sider, som der er tradition for at bruge, når man designer massive træskuffer. Det er noget, som vi designmæssigt kan, som ingen andre køkkenproducenter kan, fortæller Jørgen Jensen.

Terna forhandles nu i Danmark, Norge og Sverige.

Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.
Terna-serien fra Aubo. Foto: PR.

En ældgammel teknik i moderne klæder

Selvom Aubo præsenterer noget helt nyt med Terna-serien, så er selve teknikken bag træskufferne ældgammel. Terna-skufferne laves ved en såkaldt intarsia-teknik.

En italiensk teknik, der havde sin storhedstid tilbage i renæssancen, og som Aubo tog til sig under corona-krisen, da det var vanskeligt at skaffe materialer, og der derfor måtte tænkes i alternativer.

Den moderne Terna-skuffe er lavet af tynde, finérede overflader af træ, der er lagt lag på lag på en spånplade-kerne. Metoden er er således sammensat af både håndværksmæssige og industrielle teknikker.