Ny Ilse Crawford-kollektion i IKEA skal vække minder

Nu kan du finde en ny sanselig kollektion på hylderne i Ikea. I et nyt samarbejde med den internationalt kendte designer Ilse Crawford byder Ikea på en sanselig serie af lys og dufte, der vækker minder om nyslået græs og knitrende gløder i pejsen.

Ikea Hedersam Ilse Crawford 2022. Foto: PR.
Ikea Hedersam Ilse Crawford 2022. Foto: PR.

Blandt bløde sofaer og stemningsfyldte lamper kan du nu finde en inspirerende duftoplevelse, næste gang du besøger Ikea. Et nyt spændende samarbejde med den britiske interiørdesigner Ilse Crawford er nemlig landet på hylderne hos den svenske møbelgigant. Den ikoniske interiørdesigner har udviklet en sanselig kollektion af duftlys og dufte til garderobeskabet. Produkterne er nu tilgængelig i alle Ikeas varehuse landet over og byder på et helt særligt sanseunivers, der trækker tråde tilbage til naturen.

LÆS OGSÅ: Danske Mater Design bag bæredygtige møbler i samarbejde med Grohe

– Vi har glædet os meget til at få den nye lys-kollektion på hylderne og inviterer kunderne på en stemningsfyldt fusion af lys, dufte og rene naturmaterialer. Crawford har et særligt øje for at skabe lys i stilfuldt design, der samtidig skaber en sanselig oplevelse med inspiration fra naturen, siger Henriette Ekholm, indretningschef i Ikea Danmark.

Ikea Adlad Ilse Crawford april 2022. Foto: PR.
Ikea Adlad Ilse Crawford april 2022. Foto: PR.

Ikea lancerede tilbage i 2015 deres første designsamarbejde med Ilse Crawford, hvilket blev taget så godt imod af danskerne, at udvalgte produkter stadig er i sortimentet den dag i dag. Den flettede Sinnerlig-daybed og -lampe er endda gået hen og blevet ikoniske Ikea-klassikere, som pryder et utal af hjem landet over.

Lys der vækker følelser

Ilse Crawford er kendt for at forene menneskelig adfærd og behov med naturlige omgivelser i et humanistisk og klassisk design. Den ikoniske stil kommer også til udtryk i den nye lyskollektion, der leder tankerne hen på glædelige og fredfyldte minder med naturen som omdrejningspunkt.

– Dufte har en særlig evne til at føre os tilbage til mindeværdige og genkendelige øjeblikke. Den nye kollektion er designet til at vække følelser. Alt fra duften af nyslået græs på en frisk sommerdag til at sidde tæt foran et knitrende lejrbål eller gå en tur gennem en blomstrende have, beskriver Henriette Ekholm.

Ikea Enstaka duftlys, 50 timer. Pris: 49 kroner. Foto: PR.
Ikea Enstaka duftlys, 50 timer. Pris: 49 kroner. Foto: PR.

Kollektionen består af syv produktserier, som hver især byder på deres eget sanseunivers. Lige fra det rolige, beige duftlys i Adlad-serien, hvis varme og træagtige duft henfører os til de nordiske skove, hvor røgen står ud af bjælkehytters skorstene, til den mørkegrønne Avmåla-serie, der med urtebaserede aromaer leder tankerne hen på orientalske haver.

Farvel til plastiklåg

Alle låg til duftlys i glas eller keramiske krukker er lavet af genbrugspapir, og derfor kan man se frem til at opleve en kollektion designet med øje for et mindre CO2-aftryk. Den nye serie af duftlys er fremstillet uden palmeolie, og duftlys i beholdere vil være produceret af minimum 51 procent soja eller 71 procent rapsvoks. Metalkopperne i de duftende fyrfadslys er desuden fremstillet af minimum 50 procent genanvendt aluminium.

De nye 20 timers og 40 timers duftlys i glasbeholdere har cirka 40 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med Sinnlig i dag, som er muliggjort gennem bæredygtigt voks og genbrugsglas og papirlåg.

Den nye Ilse Crawford lys-kollektionen kan nu findes på hylderne Ikeas fem varehuse landet over.