Ny fælles forskningslæsesal i Den Sorte Diamant af Arkitema

Arkitema Architects har tegnet og ledet den grundlæggende ombygning, der har skabt en ny fælles forskningslæsesal i Den Sorte Diamant.

Rigsarkivet og Det Kgl. Bibliotek har åbnet en ny fælles forskningslæsesal i Den Sorte Diamant. Her kan borgerne dykke ned i hele Danmarks skriftlige kulturarv. Det skriver Rigsarkivet i en pressemeddelelse.

Flere hundrede personer var mødt op i Diamanten den 27. januar for at se den nye forskningslæsesal, der er åben for alle historieinteresserede.

Det er Arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har tegnet og ledet den grundlæggende ombygning af læsesalen. Kreativ leder og arkitekt, Anna Kathrine Bisgaard Sørensen, har været glad for at være en del af en så interessant opgave.

– Det har været en fantastisk spændende opgave i nært samarbejde med de to kulturinstitutioners dedikerede medarbejdere og brugere, samt vores dygtige underrådgivere Innoba og ingeniørfirmaerne Gert Carstensen og Eduard Troelsgaard. Sammen har vi skabt en helt ny ramme om borgerens møde med vores nationale kulturarv i en af de største læsesale i den ikoniske Sorte Diamant, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Baggrunden for den nye forskningslæsesal er en aftale mellem Kulturministeriet, Rigsarkivet og Det Kgl. Bibliotek.

Det Kgl. Bibliotek og Rigsarkivet har været naboer gennem århundreder, helt tilbage til Frederik den 3.’s tid, hvor kongens arkiv og bibliotek befandt sig i det gamle Københavns Slot i henholdsvis Kirkefløjen og i Kongefløjens tårn. Siden er der sket meget.