Norsk designer bag farverig tapet- og tæppekollektion

Den norske modedesigner Edda Gimnes står i samarbejde med InHouse og Storeys bag en farverig kollektion af tapet og tæpper.

Den norske modedesigner Edda Gimnes. Foto: Hanna Alice Johnsen / InHouse Group / Storeys.
Den norske modedesigner Edda Gimnes. Foto: Hanna Alice Johnsen / InHouse Group / Storeys.

InHouse og Storeys lancerede i sommeren 2021 den farverige tæppe- og tapetkollektion EDDA i samarbeide med den norske modedesignere, Edda Gimnes.

– EDDA handler om at kombinere kunst og mode på en uventet måde, og skabe et legende og levende univers, siger Edda Gimnes.

SE OGSÅ: JOTUN: Farverigt 2022 i boligen

Hendes karakteristiske stil er et resultat af kombinationen af ​​eklektisk design og dristige mønstre med et eksperimenterende udtryk.

– Edda har en unik evne til at opfatte nuet, og bruge sin kreativitet og pen til at skabe sensationelle og nutidige mønstre på sine tøjkreationer. Det stod klart for os, at disse kunstværker ville passe rigtig godt sammen med vores produkter, og det er med stor glæde, at vi nu kan bringe Eddas særpræg fra modeverdenen ind i de mange hjem, siger kreativ direktør i InHouse og Storeys, Torhild Rustenberg.

Kollektionen er baseret på to forskellige EDDA-mønstre, og indeholder i alt 12 tæppedesigns, fire tapetvægge og fire tapetcirkler.

Se hele kollektionen af farverig tapet og tæpper af Edda Gimnes her:

Den sort/hvide

Legesygt og karakteristisk design i sort og hvid hentet fra mønsteret i EDDAs A/W19 kollektion.

– Illustrationerne er baseret på gamle smykker og genstande med affektionsværdi for mig, blandt andet en vintagebroche, jeg fik af viceværten på skolen og gamle smykker efter min mormor Gudrun. Jeg synes, at kombinationen af ​​det indviklede håndværk og min linje er kommet til sin ret, og jeg er glad for, at EDDA nu også kan kombinere kunst og mode i interiørverdenen. Tanken er at vise et kunstværk på en utraditionel måde – tage det ud af rammen og gøre det til en central del af rummet, forklarer Gimnes.

Designene kommer med sort/hvid baggrund, og der er fokus på forskellige områder fra det detaljerede arbejde i de forskellige produkter, hvilket giver designene en ekstra dimension af identitet. EDDA er kendt for sin brug af trompetlignende effekter, og disse er forstærket i tæpperne gennem dybder og forskellige teknikker i teksturen.

Blomstringen

Farverige og frodige designs med håndtegnede blomster. EDDAs karakteristiske udtryk og raffinerede farvebrug ses i de smukke blomsterdesigns, som oprindeligt var mønstret på hendes kollektion fra S/S 19. Blomsterne genkendes fra den norske flora, og de friske farver kombineret med EDDAs legende striber giver et blomstermønster helt ud over det sædvanlige.

– I de blomstrede tæpper har vi fokuseret på forskellige områder af det originale print, og leget med stort og småt, perfektionerende farver, kontraster i garn og forskellige detaljer. Det har produceret fire unikke tæpper, fortæller Rustenberg.

Den ensfarvede

Kollektionen består desuden af ​​fem ensfarvede tæpper i håndvævet Tencel. Tæpperne kan bruges alene, eller i kombination med de øvrige produkter fra kollektionen – og vil være med til at sætte en frisk farve på livet.

– Udover deres smukke mønstre er EDDAs kollektioner ofte præget af stærke statement-farver. Vi har inkluderet dette i kollektionen gennem en serie af ensfarvede tæpper. Vi har forsøgt at integrere trompe l’oeil-effekten med en signatur, der er skåret ind i de ensfarvede tæpper. Det giver det lille ekstra, som EDDAs kollektioner altid har, slutter Rustenberg.

EDDA-kollektionen kan bestilles hos alle InHouse- og Storey-forhandlere i Norge. Tæpperne er vævede i New Zealandsk uld og/eller Tencel. De kommer i standardstørrelserne 160×230 og 200×290 centimeter. Vejledende udsalgspris for tæpperne er fra 9.990 norske kroner Tapetprodukterne er lavet i luksuriøs og tyk fiberkvalitet. Tapetbillederne har en standardstørrelse B: 2,70 x H: 2,60 m, cirklerne er Ø100 cm. Disse produkter kan også bestilles efter mål. Vejledende pris er 5.990 norske kroner for tapeter og 1.490 norske kroner for cirkler. Alle produkterne er opkaldt efter vigtige kvinder i Eddas liv.

Om Edda Gimnes

Med sin unikke linje og udtryksfulde tøjkreationer, hvor mode møder kunst, har Edda Gimnes hurtigt skabt sig et navn i modebranchen. Hendes unikke linje har skabt en genkendelig identitet, der tiltrækker en ny generation af kunder i alle aldre, der leder efter unikhed.

Hendes udtryksfulde tøj er blevet brugt af superstjerner som Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B, og Edda har været præsenteret på både museer og kunstinstallationer. Hun er en af ​​de yngste designere, der nogensinde har udstillet på The Met i New York, og hendes kreationer er købt af Nationalmuseet. Edda Gimnes har base i London.

Om Storeys

Storeys er Norges førende leverandør af tapet. Storeys produkter kan købes hos de fleste farve- og byggematerialeforhandlere i Norge.

InHouse

InHouse er et norsk varemærke ejet af InHouse Group. InHouse produkter kan købes i møbel- og interiørbutikker i hele Norge.