Nordens største hotelkæde vælger fliser fra Mosaikhjørnet

Den danske flise- og klinkevirksomhed Mosaikhjørnet skal levere intet mindre end 16.000 kvadratmeter fliser til Scandic-koncernens største hotel i København – Scandic Spectrum. Ordren er Mosaikhjørnets største nogensinde på i alt 3,2 millioner kroner til 632 badeværelser, der lige nu bliver monteret som præfabrikerede badekabiner i Aulum.

Hotel Scandic Spectrum opføres på Kalvebod Brygge i København. Visualisering: Dissing+Wetiling.
Hotel Scandic Spectrum opføres på Kalvebod Brygge i København. Visualisering: Dissing+Wetiling.

Danmark er snart et nyt, spektakulært hotel på 42.300 kvadratmeter rigere. På Kalvebod Brygge i København arbejdes der i øjeblikket på at opføre Scandic Spectrum, som bliver ét af landets største hoteller med hele 632 værelser, flere restauranter, café, bageri, skybar og meget mere.

I den forbindelse skal Mosaikhjørnet levere i alt 16.000 kvadratmeter fliser til alle badeværelser på Scandic Spectrum. Det er den hidtil største ordre for den danske flise- og klinkevirksomhed, som glæder sig over at skulle levere de mange fliser.

– Vi er utrolig stolte af at blive valgt som leverandør til et så stort prestigebyggeri som Scandic Spectrum. Vi har haft fornøjelsen af at være med fra den spæde idé til design og nu montering, og det er spændende at finde frem til de bedst mulige løsninger, som imødekommer de krav og ønsker, der stilles til et eksklusivt hotel som dette, siger Klaus Byberg, der er projektchef hos Mosaikhjørnet.

Han uddyber nærmere, at Scandic Spectrum blandt andet har stillet krav om hårdføre og skridsikre fliser til badeværelserne, der tilmed er nemme at vedligeholde. Mosaikhjørnet har derfor i samråd med arkitektfirmaet Space Copenhagen fundet frem til den bedst mulige fliseløsning.

– Vi har først og fremmest valgt en flise i et stort format af både æstetiske og praktiske hensyn. Derudover er vi gået efter en flise, som imødekommer Scandic Spectrums ønske om minimalt vedligehold kombineret med et hårdført og skridsikkert materiale, hvilket er muligt med netop denne keramiske flise, lyder det fra Peter Villemoes, arkitekt hos Space Copenhagen.

Med en størrelse på 60 x 60 centimeter er flisen betydeligt større end den typiske standardstørrelse til badeværelser på 15 x 15 centimeter. Foruden det store format er der også gjort mange tanker om designet, hvor flisens udtryk er valgt med øje for den nordiske og minimalistiske indretning:

– Flisen ligner til forveksling en naturflise grundet overfladen, som er meget naturtro. Dog kunne det ikke komme på tale med en naturflise, da materialet ville kræve løbende vedligehold, og derfor fandt vi frem til denne løsning, som passer godt til hotellets look og overordnede arkitektur, fortæller Peter Villemoes.

Fliser til præfabrikerede badekabiner

De 632 badekabiner bliver lige nu præfabrikeret hos GreenBox i Aulum, der er specialister i produktion af badeværelsesmoduler. På den måde er de montageklare allerede, når de forlader produktionen i Aulum og kan således fragtes direkte til byggepladsen efter behov:
– Der er jo enormt mange kvadratmeter fliser, der skal monteres i kabinerne, og derfor er det meget effektivt, at vi løbende kan levere til Aulum, som installerer og fragter direkte til byggepladsen, slutter Klaus Byberg.

Lige nu er der leveret 3.500 ud af de 16.000 kvadratmeter fliser til GreenBox. Byggeriet af Scandic Spectrum blev igangsat i juli 2019 og forventes færdiggjort maj 2021.

Fakta om Scandic Spectrum

Bygherre: HM 2

Totalrådgiver: LM Byg og Pihl og Søn

Entreprenør: HSR Tømrer & Partner

Arkitekt: Space Copenhagen og Dissing+Weitling

Klinke- og fliseleverandør: Mosaikhjørnet