Naturmaterialer vinder frem i køkken og bad

I 2022 vinder naturmaterialer for alvor frem i køkken og bad, lyder det fra Grohe. Jordfarver, organiske former og naturlige materialer præger indretningen.

Badeværelsestrends 2022: Ifølge Grohe vinder jordfarver, organiske former og naturlige materialer frem på badeværelserne i 2022. Foto: Grohe.
Badeværelsestrends 2022: Ifølge Grohe vinder jordfarver, organiske former og naturlige materialer frem på badeværelserne i 2022. Foto: Grohe.

Tendenser kommer og går, men nogle bider sig fast. Så hvordan ser dominerende køkken- og badeværelsestrends ud for 2022? Sanitetsleverandøren Grohe peger på fem store trends, som du bør holde øje med i både køkken og badeværelse.

LÆS OGSÅ: Køkkentrends 2022: Inspiration og eksempler

Elegant komfort, natursten og trædetaljer er nogle af de trends, som vi fortsat vil se i 2022.

De store køkken- og badeværelsesbrands bringer naturen ind i hjemmet med jordfarver i form af naturlige nuancer af sten og træ med inspiration fra det skandinaviske design.

– I dag stiller forbrugerne høje krav til funktionalitet og kvalitet, mens bæredygtighed vægtes højt. Det bliver tydeligt i de trends, som mange henter inspiration fra, som er den skandinaviske stil, der er præget af design og naturlige materialer, der er mere bæredygtige. Det bliver spændende at se, hvad 2022 byder på, og hvilke trends der bliver de vigtigste i hjemmet, siger Christina Holmberg, PR & Communications Manager Nordics.

Grohe giver tips om de fem store indretningstrends for 2022

1. Organiske former

Åbn op og skab harmoni med organiske former i hjemmet. I år er rigide strukturer og lige linjer erstattet af runde og ovale former. Belysning og vægspejle i mere legende former er noget, vi vil se mere til i det kommende år.

2. Stenmateriale

Natursten er et tidløst og klassisk materiale, der vil forblive trendy også i 2022. Og der er et kæmpe udvalg af stenplader, der fungerer i både køkkenet og badeværelset. Hvorfor ikke vælge gotlandsk kalksten, kvarts, granit eller terrazzo? Marmor er også et tidløst og naturligt material, der holder hele livet, hvis man passer ordentligt på det. Med en stenplade kan du skabe en naturlig elegance og en glans i hjemmet.

3. Moderne detaljer

Bryd den minimalistiske stil derhjemme med nogle moderne detaljer. Gylden messing, rustfrit metal og naturlæder er populære favoritter, der fungerer godt i kombination med træ, natursten og beton. Gennem iøjnefaldende detaljer kan du løfte hele badeværelset og køkkenet.

4. Naturligt træ

En af de største materialetrends, vi så i 2021, var naturligt træ. Noget vi også vil se i det nye år. Uanset nuance er træ en stor favorit, der kan klæde både vægge, gulve og møbler. Alt fra en lys til en mørkere variant af træmateriale kan skabe en varm og minimalistisk følelse i hjemmet.

5. Jordfarver

Tidligere trends tilbød levende farver, men naturlige nuancer er hotte i det nuancer år. Skab harmoni i hjemmet med jordfarver som beige, brun, sand, grå og grøn. Denne farvepalet fungerer godt i kombination med nuancer af træ og natursten.