Maskulint køkken fra Kvänum med natursten og mørkt træ

Kubistiske former, et miks af forskellige varme, mørke træsorter, italiensk natursten og taktile overflader er ingredienser i maskulint køkken fra Kvänum.

Med natursten og mørkt træ har Kvänum skabt et maskulint køkken. I Nature køkkenet er der fokus på røget eg i flere forskellige varme toner, bejdset ask med markante åretegninger, natursten med henholdsvis matte, rillede og blanke, polerede overflader samt håndværksmæssige detaljer som indvendig læderbeklædning i skufferne, skriver Kvänum i en pressemeddelelse.

Nature fås i en varm farvepalet med røget eg i forskellige toner fra en næsten trøffelfarvet variant til helt lyse karamelagtige nuancer. Ved at kombinere skabe og låger med forskellig optik opnås et dynamisk og meget sanseligt udtryk. Højskabe med egetræets varme glød finder sammen med underskabe i sortbejdset ask og der føjes endnu mere kontrast og varme til indretningen.

– Superminimalismen, der tidligere har domineret i køkkenet, er endegyldig dømt ude. Indretningen må stadig gerne være enkel, men helhedsindtrykket skal fremstå varmt og favnende, og den varme opnår man bedst ved at mikse materialer og overflader, der taler til sanserne, udtaler Kvänums danske indehaver, Joelina Lökke, der fremhæver Natures taktile overflader, høje detaljeringsgrad og håndværksmæssige finish.

Nature, der indgår i Kvänums Contemporary kollektion, er kendetegnet af kubistiske formater og klare linjer, som giver køkkenet en markant karakter. Der er anvendt en heldækkende, glat låge med skjulte hængsler – en låge, der med sine tydelige åretegninger tilfører køkkenet en helt særlig pondus. Stilen understreges yderligere af de kraftige naturstensplader, der er lagt på køkkenbord og køkkenø.

Naturstenen – en grå, italiensk marmor, Pietra Grigia – er ligeledes anvendt på væggen bag køkkenbordet, hvor den har fået ekstra tekstur i kraft af de fræsede riller. Marmoren danner en harmonisk ramme om køkkenet og tilføjer noget råt, så der skabes et maskulint køkken.