Marbodal præsenterer køkkentrends for 2022

Marbodal er klar med sit bud på de dominerende køkkentrends 2022. Naturen sætter sig præg på køkkenet, der skal være bæredygtigt, personligt og multifunktionelt.

Marbodal: Køkkentrends 2022. Ekbacken.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Ekbacken.

Vi bliver ved med at lade os inspirere af naturens nærvær og ro, både i valg af materialer og farver, lyder det fra Marbodal, som præsenterer sine køkkentrends for 2022. At sætte et personligt præg på køkkenet bliver stadigt vigtigere, og det kombineres med anvendelighed og multifunktionalitet. Bæredygtig tænkning knyttet til køkkenet, både hvad angår materialer, design og funktion, er en af ​​årets vigtigste og mest gennemgående trends.

LÆS OGSÅ: Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal

Marbodals trendundersøgelse for 2022 viser, hvordan køkkenet bliver hjemmets centrum for alt fra arbejde, samvær med familie og venner, til afslapning og madlavning. Naturen er fortsat i fokus i et harmonisk hjem. I køkkenet leger vi gerne mere med farver, former og materialer for at finde en personlig stil, der også kan fungere som ramme for hjemmekontoret.

– Vi ser, at folk bruger mere tid i køkkenet end før, og det skal fylde mere og mere i vores liv. I 2022 er der fokus på et personligt og bæredygtigt køkken med forskellige funktioner og stil. Forskellige materialer i forskellige kombinationer og farver. Det kan være natursten, der bryder ud i et stilrent klassisk hvidt køkken med en leg i både farve og materiale, siger Jessica Fryklund, indretningsarkitekt hos Marbodal.

Marbodal lister 5 køkkentrends for 2022:

Bæredygtighed er en selvfølge

Ifølge en undersøgelse foretaget af Marbodal / Nobia Svenska Kök angiver omkring 60 procent, at de er mere villige til at købe brugte produkter end for fem år siden, og kvalitet er prioriteret frem for kvantitet. I takt med den stigende klimabevidsthed efterspørger forbrugerne i stigende grad information om processer og bæredygtige materialevalg og ser det i stigende grad som en del af designet. Når vi opdaterer vores køkken i 2022, vil det ske på en mere bevidst måde. Nogle fornyer måske kun det, der virkelig er brug for, eksempelvis udskiftning af låger og greb, mens køkkenrammen kan blive stående.

Hybridkøkkenet følger i 2022

Køkkenfladerne kan have flere funktioner. Vores hjem vil fortsat fungere som kontor, og selvom vi har set spor af dette i løbet af året, vil vi se mere til hybride overflader i boligen i 2022. Morgenbordet er et sted til både afslapning og kontorplads. Når vores hjem samtidig bliver vores arbejdsplads, leder vi gerne efter støjsvage, energirigtige produkter og hårde hvidevarer med et mere afdæmpet design.

Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.

Personlige kombinationer

Vores hjem bliver i stigende grad et symbol på vores personlighed, smag og stil. At kombinere forskellige materialer og teksturer er en fantastisk måde at skabe et unikt hjem, hvor din personlige stil kan komme til live. I 2022 tør vi kombinere mere legende og bryde med forskellige farver, former og materialer.

Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.

Karakteristisk minimalisme

Mens naturen fortsat er en vigtig del af køkkenets autenticitet og harmoni, vender minimalismen også tilbage i 2022. Det hvide køkken balanceres med andre farver og sameksisterer med varme træfibre og stenbordplader. Efter lang tid på hjemmekontoret ønsker vi ikke længere en overflod af ting, men vi investerer gerne i færre produkter med lang levetid og flere anvendelsesområder, i sin enkelthed.

Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.

Mod på mere farve

Jordfarver, forskellige nuancer af beige og cremehvidt bidrager fortsat til en beroligende følelse i vores hjem. Næste år forudser Marbodal, at flere vil turde være mere udtryksfulde ved hjælp af farver. Fokus er på holdbare farver med lang levetid, der kan løfte sig og bidrage til hjemmets komfort. Et tip er at bruge dybere nuancer af samme farve med bløde overgange til lysere eller mørkere toner.

Marbodal: Køkkentrends 2022. Toniton Creme Kitchen Furnishings.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Toniton Creme Kitchen Furnishings.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.
Marbodal: Køkkentrends 2022. Signatur Ekbacken.

Find mere inspiration til køkkenet her.