Makeover: Ny indretning af stuen med møbler fra Ilva

Fire dage inden der skulle holdes barnedåb, rullede Ilva ind med en kæmpe lastbil, og på blot et par timer havde Majbritt en helt ny indretning af stuen, der både udfordrede hendes egen stil og lod husets ånd komme til sin ret.

For halvandet år siden overtog Majbritt Alstrup sammen med sin mand den gamle lægebolig i den lille by Roslev uden for Skive. Det gamle hvide hus er smukt, men hidtil har indretningen været lidt tilfældig, indrømmer Majbritt, der for nylig vandt en makeover i en Instagramkonkurrence hos Ilva.

– Inventaret i vores hus havde vi taget med fra forskellige lejligheder, hvor vi tidligere har boet, så vi trængte virkelig til at blive udfordret på vores stil og til, at der kom en rød tråd i indretningen, siger Majbritt Alstrup.

– Jeg havde dog aldrig turdet drømme om, at jeg rent faktisk ville vinde. Men man kunne jo være heldig, tænkte jeg, og det var jeg så. Få dage inden barnedåben for vores lille Arthur, fik jeg en helt nye stue, og nu er den jo som taget ud af et boligmagasin. Det var den perfekte barselsgave.

En udfordring af stilen

Den røde tråd og ønsket om, at stilen gerne måtte udfordres, blev hørt af Ilvas stylist, der samtidig prioriterede at udfolde husets ånd. For at spille op mod husets egen stil er kontraster i både form og farve blevet bearbejdet i indretningen.

– Husets grundudtryk giver plads til en vis dekadence med eksempelvis den pompøse messinglampe, der matcher grebene på dørene i huset, og så er der desuden de stilfulde, mørke ben på sofa og stole, siger Paw Kirkegaard Christensen, der er fotostylist hos Ilva.

Oprindeligt havde konkurrencevinderen fået lov til at vælge sofaen, men fotostylisten fik hende hurtigt på andre tanker.

– Hendes oprindelige ønske om en sofa var mere nordisk i sit udtryk, og der kunne jeg bare se flere muligheder med en mere voluminøs hjørnesofa, som både samler familien, og som indretningen kan holde til i sådan et hjem, tilføjer Paw Kirkegaard Christensen.

Plads til gode konflikter

Majbritt Alstrup er særligt glad for bordet i spisestuen, der spejler noget af husets oprindelige stil i parketmønstret, samt den store messinglampe over stuebordet. Flere dele i indretningen har dog allerede skabt lidt problemer på hjemmefronten blandt de forskellige familiemedlemmer.

– Vores kat skal altså lige vænne sig til gulvtæpperne, mens jeg er helt vild med dem. Og så kommer min mand og jeg nok til at slås om loungestolen. Den vil vi enormt gerne sidde i begge to, griner Majbritt Alstrup.