Lille hotel i Palma de Mallorca med Kintsugi-inspireret indretning

I Mallorcas største by, Palma de Mallorca, ligger et lille hotel, der er indrettet med inspiration fra den japanske teknik, Kintsugi.

Med inspiration fra den særlige japanske teknik, Kintsugi, er et lille hotel med 24 værelser i Palma de Mallorcas historiske bykerne blevet indrettet.

Can Bordoy Grand House & Garden hedder hotellet, der er designet af Mikael Hall Architecture, mens OHLAB / Paloma har stået for indretningen af hotellet, der både rummer pool og spa på en tagterrasse med panoramaudsigt over de Baleariske Øers hovedstad.

Målet med indretningen har været at bevare de eksisterende bygningers dekadente og romantiske atmosfære, som samtidig udfordres af forskellige designelementer fra forskellige perioder. Historiske spor er bevaret, men designerne har bevidst forsøgt at undgå genetablering af elementer, der er gået tabt med henvisning til, at det ville spolere bygningernes autencitet.

Designernes fremgangsmåde er inspireret af den japanske teknik, Kintsugi, hvor smadret porcelæn samles med dyrebare materialer såsom guld, hvorefter frakturerne tydeligt står frem og udgør et kunstværk i sig selv.

Projektet forsøger således ikke at skjule den eksisterende bygnings heterodokse eklekticisme, men fremhæver i stedet de forskellige historiske lag og lader dem træde tydeligt frem.

Her har møblerne spillet en helt central rolle i indretningen. Arkitekturens eklekticisme afspejler sig i valget af møbler, hvor der er hentet elementer ind fra forskellige stilarter og tidsperioder. Antikke møbler fremhæves sammen med moderne møbler, der er nøje udvalgt og i flere tilfælde specielt designet til netop dette hotel og OHLAB.