LG med nye tv-modeller på CES 2020

Til CES 2020 fremviser LG nye tv-modeller med ægte 8K og næste generations AI-processor. Nyhederne inkluderer i alt otte nye modeller.

Til CES 2020 i næste uge vil LG Electronics (LG) fremvise sin udvidede serie af ægte 8K-tv’er.

Nyhederne inkluderer i alt otte nye modeller, der omfatter størrelser på både 65’’ og 77’’ udover de foregående 75’’ og 88’’. Det skriver LG i en pressemeddelelse.

LGs nye 8K-modeller kan afspille 8K-indhold fra forskellige kilder via HDMI eller USB takket være support til HEVC, VP9 og AV1, hvor sidstnævnte har bred support blandt indholdsudbydere som YouTube.

– LG er meget engageret i at give forbrugerne en unik seeroplevelse. Med LG 8K OLED- og NanoCell-tv ved kunderne, at de har fremtidssikre produkter, der leverer fantastisk billedkvalitet uanset format, udtaler Park Hyoung-sei, administrerende direktør for LG Home Entertainment Company, i pressemeddelelsen.

De nye 8K-modeller har markant opgraderet ydeevne takket være en ny processor. Ved at drage fordel af deep learning-teknologi kan 2020-modellerne give optimeret billed- og lydkvalitet til alle typer indhold via AI-baseret 8K-opskalering.

Den nye billedprocessor AI Picture Pro-funktion kan registrere ansigter og tekst, der vises og finjustere gengivelse for mere naturlige hudfarver, bedre gengivelse af ansigtsfunktioner og tekst, der er lettere at læse. Desuden kan den via funktionen Auto Genre Selection genkende typen af indhold, der afspilles og automatisk vælge de korrekte billedindstillinger, så seerne altid får det bedst mulige billede, skriver LG.

Lyden i 2020-modellerne er gså forbedret. LGs AI Sound Pro-funktion analyserer og klassificerer lyden fra fem forskellige kategorier for at opnå mere klar tale og en mere nuanceret baggrundslyd. Lydkategorierne er musik, film, sport, drama og nyheder. Tale isoleres og forstærkes, hvilket gør det lettere for seerne at følge med i dialogen. Baggrundslyd blandes op til virtuel 5:1-surround sound, hvilket yderligere forstærker følelsen af at være i centrum af begivenhederne.

LGs nye 8K-modeller for 2020 vil blive fremvist på LGs stand (#11100, Central Hall, Las Vegas Convention Center) på CES 2020 mellem 7. og 10. januar.