Lagerlokaler på havnen i Rotterdam omdannet til kontor

Firm Architects har for en privat investor omdannet 215 kvadratmeter af en lagerbygning med udfordrende lysforhold til moderne kontorer.

Gamle lagerlokaler omdannet til kontor.
Photo credit: Studio de Nooyer.

For en privat investor har Firm Architects transformeret en 215 kvadratmeter stor del af en 120 år gamle lagerbygning på en af ​​de travleste havne i Rotterdam.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Det dårligt oplyste rum kombineret med en nordvendt facade med blot et par vinduer betød, at ejeren var nødt til at tænke kreativt for at få et lyst og anvendeligt kontor.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Det førte til samarbejdet med arkitekterne og udmøntede sig i kontorets design.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Arkitekterne startede med at undersøge det maksimale antal mulige nye åbninger i facaden samt størrelse på dem.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Alt sammen i tæt kontakt med myndighederne i kommunen. Da arkitekterne havde tilladelserne til at åbne de gamle vindueåbninger i facaden og tilføje nye vinduer og døre på plads, opstod muligheden for at skabe et veloplyst rum.

Photo credit: Studio de Nooyer.

For yderligere at et godt lysindfald besluttede Firm Architetcs ny interiør skulle holdes på afstand fra de gamle vægge.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Murstenene på den gamle lagerbygning tjener således et dobbelt formål. De skaber arkitektonisk kontrast og sikrer samtidig, at det minimale dagslys, der strømmer ind fra nord, får de bedst mulig betingelser for at lysene rummene op.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Desuden tilføjede arkitekterne spejle på væggene for at forbedre den oplysende effekt.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Den overordnede æstetiske idé med lokalernes interøt har været at trække det nye elementer fra det gamle og skabe en dialog mellem den oprindelige bygning og dens nye funktion.

Photo credit: Studio de Nooyer.

Dette styrkes af de valgte materialer, såsom vægpaneler af aluminium og et køkken af overvejende rustfrit stål.

Gamle lagerlokaler omdannet til kontor.
Photo credit: Studio de Nooyer.

Et træpanel giver volumen og medvirker desuden til at  skabe akustik, der er velegnet til lokalernes funktion som kontor.