Kunst bøjet i neon af Superflex på auktion

Kunstnergruppen Superflex står bag kunstværk i neon, som den 10. marts kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Værket er vurderet til 150.000-200.000 kroner.

Værket
Værket "Letter to Superflex, 14. January 2008" er vurderet til 150.000-200.000 kroner.

En provokation slynget i skråskrift og bøjet i neon af kunstnergruppen Superflex lyser op som et af højdepunkterne på Bruun Rasmussens kommende auktion over samtidskunst i Bredgade den 10. marts. Værkets rå citat er taget direkte ud af et brev, kunstnergruppen modtog som respons på et af deres mest ikoniske kunstneriske projekter. Værket “Letter to Superflex, 14. January 2008” er vurderet til 150.000-200.000 kroner.

Det iøjnefaldende neonskilt består af blå, svungen skrift, der tilsammen danner ordene: ”If you don’t like Danmark. Goodbye. fuck off. Go home…”. Sætningen er taget direkte ud fra et trusselsbrev, som Superflex modtog i 2008. Det skete flere år efter, at kunstnergruppen selv havde sat fokus på integrationsdebatten med orange gadeplakater, som kunne ses rundt omkring i hele København. Med farvestærkt, enkelt design satte plakaterne fokus på integrationsdebattens hårde tone med en tilsyneladende lige så hårdtslående ironisk strategi. I hvert fald hård nok til at fremprovokere et trusselsbrev flere år senere.

– Værket, vi udbyder på auktion, er skabt i forbindelse med et af Superflex’ forrige projekter, som udløste en reaktion i form af et trusselsbrev. Superflex har herefter valgt at forevige trusselbrevet som et kunstværk og dermed ikke lade udsagnets provokerende styrke og urimelighed gå upåagtet hen, fortæller Kathrine Eriksen, specialist i samtidskunst hos Bruun Rasmussen.

Dialog bøjet i neon

I forbindelse med udstillingen ”Cool, Calm and Collected” på Aros, hvor værket var udstillet i 2017-18, forklarede gruppen:

“Den uvidenhed og det voldsomme had – måske afledt af frygt og racisme – som stavefejlen og ordene i trusselsbrevet udtrykker, over for det paradoksale i, at vi jo ikke er udlændinge, men derimod danske statsborgere, og derfor ikke kan smides ud af landet, synes vi rummede en interessant spænding og ironi.”

Gruppen lod således ordene bøje i neon, hvilket der er kommet et eksplosivt og ironiserende værk ud af – med indbygget stavefejl og potentiel grobund for yderligere reaktioner, dialog og samfundsdebat

Om Superflex

Den danske kunstnergruppe Superflex blev stiftet i 1993 af trioen Bjørnstjerne Reuter Christiansen, Jakob Fenger og Rasmus Nielsen.

Gennem tiden har deres samtidskommenterende kunst skabt voldsomme modreaktioner. Her kan nævnes den ikoniske, orange plakat, ”Foreigners, Please Don’t Leave Us Alone With The Danes”, der i årevis prydede gadebilledet i København, og som kan i dag kan opleves i kæmpeformat på Statens Museum for Kunst.

Plakaten udløste blandt andet et trusselsbrev, hvilket det udbudte værk ”Letter to Superflex, 14. January 2008” er et direkte resultat af.

Værket “Letter to Superflex, 14. January 2008” kan opleves på eftersyn i Bredgade fra den 4. marts og udbydes på auktion hos Bruun Rasmussen den 10. marts. Værket er vurderet til 150.000-200.000 kroner.

Se alle datoerne for eftersyn og auktion hos Bruun Rasmussen i Bredgade HER.