Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal

Marbodal præsenterer nu sit bud på de vigtigste køkkentrends 2021. I de kommende år vil vi se flere detaljer i naturlige materialer, skandinavisk design og beroligende farvepaletter hentet fra natur- og interiørdesignløsninger tilpasset hjemmearbejde og til at tilbringe tid med venner og familie.

Marbodal præsenterer nu sine bud bud på de vigtigste køkkentrends 2021. Tiden er præget af, at mange har tilbragt masser af tid i hjemmet som følge af coronavirus. De fleste ting, vi gør i hverdagen, såsom at arbejde og madlavning samt at tilbringe tid med familien og beskæftige os med hobbyer er smeltet sammen under samme tag og i nogle tilfælde i et og samme køkken. Det ses det tydeligt i fremtidige tendenser, lyder det fra Marbodal

– I 2021 vil inspiration fra naturen være meget mere fremtrædende i køkken- og hjemmemiljøer. Vi tror på, at flere vil stræbe efter en rolig og harmonisk følelse i hjemmet og i deres køkken. Vi vil se flere køkkener og køkkenmiljøer i beroligende jordfarver, såsom varm beige, greige og nedtonede, afdæmpede grønne farver. Naturlige og bæredygtige materialer bliver selvfølgelige elementer i et køkkendesign med for eksempel bordplader i natursten og robuste håndværksdetaljer i træ, siger Herman Persson, designdirektør hos Nobia – Marbodals moderselskab, om selskabets bud på de vigtigste køkkentrends 2021.

LÆS OGSÅ: Klassisk køkken indrettet i speciel bolig

Fem bud på køkkentrends 2021

Farvepaletter i jordfarver

Efter et år derhjemme længes vi efter lysere tider. I 2021 bliver det tydeligere, at vi går ind i et lidt mere farverigt årti. I løbet af det næste år vil især farvepaletter taget fra naturen tage mere plads i hjemmet. Marbodal kunne allerede i 2020 se et boom i farver i svenskernes hjem, da salget af grønne og sandede toner steg markant. Statistikker viser, at fire ud af ti valgte den grønne farve “Tall” fra serien “Jordnära” til deres køkkendøre. Selvom farver vil have en mere fremtrædende rolle, består det hvide køkken, men det vil brydes af varme hvide nuancer, hvilket vil afspejle sig i køkkentrends 2021.

Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.
Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.

Naturen bevæger sig ind

Vi ønsker ikke kun at være omgivet af smukke jordfarver, men også materialer, der kan findes i naturen. Detaljer i træ og bordplader i holdbare materialer som marmor eller sten, vil flere vælge til deres køkken og hjem. Grønne planter og robust håndværk, såsom keramik i rustfarvet terracotta, forstærker det ægte indtryk og giver en varm følelse.

Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.
Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.

Rumdeler til hjemmearbejde

I 2020 flyttede kontoret ind i hjemmet på en helt ny måde end før, og for mange har køkkenet været det sted, hvor møder og job behandles. Flere og flere mennesker vil fortsætte med at arbejde hjemmefra. 53 procent af dem, der ikke har arbejdet hjemmefra før, planlægger nu at gøre det oftere i fremtiden, ifølge en undersøgelse foretaget af Accenture. For at skabe arbejdsro i hjemmet er en af ​​de store tendenser i 2021 at opdele et stort rum med en åben grundplan i forskellige zoner. Med rumdelere i form af en glasvæg, en hylde eller variation i materialevalg kan du få din separate plads. Et rum, der kan tilpasses funktion, behov og personlig stil.Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.
Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.

Cocooning – med længsel efter sikkerhed og komfort

En trend inden for interiørdesign, der afspejler forbindelsen til velvære og sundhed, er “cocooning”. I løbet af året brugte vi mere tid derhjemme, og komfort, afslapning og sikkerhed derhjemme er blevet stadig vigtigere. I løbet af det næste år vil vi derfor se mere af interiører i naturlige materialer, farver og former, der fremkalder netop disse følelser.

LÆS OGSÅ: Køkken på svensk i monokrome farver

Lige nu længes mange også efter ægte social kontakt og samvær i et afslappende og sikkert miljø. Med “social cocooning” dekorerer vi og tilpasser os for at kunne tilbringe tid med familie og venner og tilbringe tid sammen derhjemme snarere end at gå ud og spise på en restaurant. Køkkenet bliver et center for både spisning og socialt samvær.

Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.
Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.

Skandinavisk design

En konsekvent tendens næste år er skandinavisk design. Fordi det er elegant i sin minimalisme, vil det have et givet sted i hjemmet i fremtiden. Stilen er kendetegnet ved bløde farvepaletter, holdbare naturlige materialer, rene linjer med naturinspirerede former og unikke detaljer, der bryder af. For eksempel er Marbodals køkken Arkitekt Plus Ek lige til tiden med sit levende naturlige materiale og sine rene harmoniske linjer.

Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.
Køkkentrends 2021 fra svenske Marbodal. Foto: PR.

Marbodal i Tidaholm har været på det svenske køkkenmarked siden 1924 og er i dag det førende køkkenfirma i Sverige. Størstedelen af ​​salget foregår gennem Marbodal-butikker, byggemarkeder og husfabrikker i Sverige. Marbodal er et af flere kendte mærker inden for Nobia Group, der er blandt Europas førende køkkenindretningsfirmaer.