Køkkenserie fra Elgiganten får Svanemærket

Elgiganten har netop fået certificeret sin Epoq-køkkenserie Trend med Svanemærket. Et svanemærket køkken er ikke blot bedre for miljøet, men har også en god kvalitet der sikrer, at det kan holde længe. Samtidig lever det op til skrappe kemikaliekrav til gavn for indeklimaet.

Epoq Trend køkken fra Elgiganten certificeres med Svanemærket.
Epoq Trend køkken fra Elgiganten certificeres med Svanemærket.

I februar 2022 blev Elgigantens mest populære køkkenserie Trend Svanemærket. En certificering som hele 95 procent af danskerne kender og som er det officielle nordiske miljømærke – og blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. Men indenfor køkkener er det først inden for de senere år, at Svanemærket er dukket op, og blandt andet derfor er der behov for at informere forbrugerne om fordelene ved at vælge køkkener med netop Svanemærket.

– Vi arbejder allerede med flere grønne initiativer, der skal hjælpe os med at passe bedre på miljø og natur. Tilføjelsen af Svanemærket er et af vores seneste tiltag og en nyhed, jeg har set meget frem til at dele. Det er et solidt skridt på vejen mod at blive endnu mere bæredygtig i alle led, siger Peder Stedal, administrerende direktør for Elgiganten.

Et nyt køkken skal være både flot og funktionelt. Men også holdbarheden er noget, Elgiganten mærker stigende efterspørgsel på.

– Køkkener lever et hårdt liv, hvor skuffer og skabe bruges flittigt af hele familien. Derfor kræver det også sit at skabe et køkken, der kan holde til dagligt slid og endda leve længe. Ikke desto mindre introducerede vi 35 års garanti på vores Epoq-køkkener i 2021 og står nu med et køkken, der ikke blot lever op til strenge miljøkrav, men også med lang levetid – til glæde for miljø, indeklima og pengepung, siger Peder Stedal.

Svanemærket hjælper forbrugere på rette vej

Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark, vil gerne udbrede fordelene ved at vælge et Svanemærket køkken.

– Det er en glædelig nyhed, at Elgiganten nu kan lancere sin første svanemærkede køkkenserie. Der er i disse år et øget fokus på at producere møbler og køkkener med omtanke for miljøet, og her er Svanemærket et stærkt redskab. Svanemærket er et holistisk mærke, der ser på hele produktets livscyklus – fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering – og inddrager alle relevante miljøparametre. På den måde gør Svanemærket det enkelt for forbrugerne at vælge produkter, som er blandt de miljømæssigt bedste på markedet, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Elgigantens Epoq køkkener findes i mere end 20 forskellige farver med 35 års garanti på blandt andet skabe fronter, dæksider, hængsler, skuffer, udtræksenheder og bordplader.

Kravene til svanemærkede køkkener omfatter blandt andet:

• Brug af sporbart og lovligt træ til træmøbler og trædele i møbler. Samtidig skal en høj andel af træet være fra certificeret skovbrug.
• Miljø- og sundhedsskadelige egenskaber ved tekstiler, fyld, lim og maling. Der er blandt andet forbud mod ftalater, tungmetaller, halogenerede flammehæmmere og fluorstoffer.
• Grænser for afdampning af formaldehyd.
• Brug af en vis andel genanvendt plast til plastmøbler.
• Test af kvalitet og funktion.
• Mulighed for at fjerne metal, når møblerne er slidt op.
• Mærkning af plastdele, så det fremgår, hvilken type plast der er tale om.