Klassisk køkken indrettet i speciel bolig

Et klassisk køkken fra Kvänum er indrettet i en alternativ bolig med en helt særlig fortid. Se billederne fra køkkenet her.

Klassisk køkken fra Kvänum indrettet i speciel bolig. Foto: PR.
Klassisk køkken fra Kvänum indrettet i speciel bolig. Foto: PR.

Et klassisk køkken fra Kvänum indtager hæderspladsen i en tidligere spisesal på en nedlagt kaserne. Farve og funktion var omdrejningspunktet for Nina og Anders, da de skulle vælge køkken til deres nyerhvervede og nænsomt restaurerede bolig.

Parrets nye drømmehjem, der er indrettet med kvalitetsmaterialer fra gulv til loft, indeholder blandt andet et meget stort centralt rum, som tidligere blev anvendt som messe og kirkesal for kasernens ansatte.

LÆS OGSÅ: Kvänum-køkken i sommerhus på den jyske østkyst

Det 55 kvadratmeter store lokale, der i dag tjener som både køkken, spise- og opholdsstue samt hjemmearbejdsplads, har himmelstræbende vinduer, som leder kaskader af lys ind i det fire meter høje rum. Det virkede fra starten helt oplagt at placere køkkenet, så det orienterer mod den spektakulære udsigt til grønne marker og græssende heste.

Foto: PR.
Foto: PR.

– Køkkenet skulle samtidig være i dialog med rummets øvrige funktioner. Det stod også tidlig klart, at køkkenet skulle være uden overskabe og have karakter af et møbel, forklarer Nina, der sammen med Anders valgte et klassisk køkken fra Kvänum med rammelåger, synlige messinghængsler og messinggreb.

Foto: PR.
Foto: PR.

Valget faldt på et stilistisk enkelt, klassisk køkken fra Kvänums Modern Classic-kollektion med Ekeby-låger i en helt speciel grøn farve, som det tog parret det bedste af et halvt år at finde frem til. Farven skulle nemlig både bringe visuel tyngde og vitalitet til rummet – og gå i nænsom dialog med husets arkitektoniske stil, og det vel at mærke uden at fremstå gammeldags.

Foto: PR.
Foto: PR.

– Vi var igennem det meste af farvepaletten inden vi, med afsæt i vores københavnergrønne hoveddør, lagde os fast på en farve, der samtidig spiller sammen med væggenes gråhvide kulør, forklarer Anders.

Klassisk køkken uden kompromiser

Parret har ikke blot været kompromisløse i forhold til farver og materialer – de har ligeledes søgt efter kompakte og funktionelle opbevaringsløsninger fordelt på en række fortløbende underskabe- og skuffer langs væggen i kombination med en køkken-ø med vask. Køl og frys samt opvaskemaskine er integreret bag låger – en løsning, som giver et harmonisk udtryk.

Foto: PR.
Foto: PR.

– Harmonien og symmetrien har været en rød tråd i køkkenindretningen. Det understreges af centerplaceringen af den næsten skulpturelle og ret stringente emhætte, lyder det fra Kvänums danske indehaver, Joelina Løkke, der har været kreativ sparringspartner på projektet.

LÆS OGSÅ: Maskulint køkken fra Kvänum med natursten og mørkt træ

Hun har glædet sig over samarbejdet med kvalitetsbevidste kunder med stærke holdninger til æstetik.