Jysk med stigende omsætning og overskud i 2020/2021

Med et resultat på 4,5 milliarder kroner for regnskabsåret 2020/2021 har Jysk igen leveret på et historisk højt niveau. Omsætningen stiger med syv procent.

Jysk med stigende omsætning og overskud i 2020/2021.
Jysk med stigende omsætning og overskud i 2020/2021.

Selvom 2020/21 bød på mange udfordringer for Jysk i form af tusindvis af lukkede butikker, formåede virksomheden endnu engang at udnytte kombinationen af fysiske butikker og stærke digitale platforme til at sætte ny rekord med en omsætning på 32,6 milliarder kroner og et EBIT-resultat på 4,5 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Lars Larsen Group med rekordhøj omsætning

LÆS OGSÅ: Jysk med rekord i omsætning og overskud i 2019/2020

LÆS OGSÅ: Ikea med løft i omsætning og fald i overskud i 2021

Dermed steg omsætningen med sy procent, mens EBIT-resultatet er 21 procent bedre end i 2019/20, som også var et rekordår for Jysk.

– Det er et resultat, som jeg er meget tilfreds med. Præcist som for de fleste andre virksomheder var det et meget udfordrende år for Jysk på grund af de mange restriktioner, vi mødte rundt omkring i de europæiske lande. Derfor har medarbejderne i Jysk også grund til at være meget stolte over resultatet, siger President & administrerende direktør i Jysk, Jan Bøgh.

Stor forskel

Der har dog været forskel på, hvordan coronapandemien har påvirket Jysk på de enkelte markeder. Det bærer resultaterne i høj grad præg af.

– Vores største marked er Tyskland, hvor Jysk har næsten 1.000 butikker, og det var samtidig et af de lande, hvor nedlukningen af detailhandlen varede længst. Det betyder også, at vi har tabt omsætning i Tyskland sammenlignet med året før. Omvendt har vi øget omsætningen betydeligt i Skandinavien, England, Irland, Belgien og en række lande i Øst- og Centraleuropa, og det har været i stand til mere end at opveje nedgangen i Tyskland, siger Jan Bøgh.

Spændende år

Ifølge Jan Bøgh betyder det også, at nogle markeder har et kæmpe potentiale for vækst i indeværende regnskabsår, mens andre lande må forberede sig på, at det kan blive svært at leve op til omsætningen fra 2020/21.

– Der er ingen tvivl om, at vi i en del lande har nydt godt af, at kunderne generelt fokuserede på deres bolig og brugte penge på hjemmet, som normalt ville være brugt på eksempelvis rejser eller oplevelser. Det betyder helt sikkert også, at vi i nogle lande er oppe mod såkaldt forward buying, hvor kunderne har købt møbler tidligere end planlagt. Derfor køber de nok ikke nye havemøbler eller en ny seng igen i år, siger Jan Bøgh.

– Omvendt er der også lande, hvor vi grundet lukkede butikker solgte mindre i sidste regnskabsår, og hvor vi derfor har et godt udgangspunkt for at øge omsætningen.

Mange investeringer

Jysk har derfor heller ingen planer om at skrue ned for investeringerne eller ændre ved planen om, at samtlige butikker skal være opdateret til det nyeste butikskoncept inden udgangen af august 2024.

– Vi kan se, at vores nye butikskoncept tiltrækker flere kunder, og derfor skal vi selvfølgelig fortsætte investeringerne. Den største udfordring har indtil videre været at få de nødvendige materialer hjem både til ombygning af eksisterende butikker og etablering af nye, hvilket skyldes udfordringerne på verdensmarkedet med mangel på råvarer og logistikkapacitet. Vi har dog en forventning om, at det kommer til at rette sig i løbet af de kommende år, siger Jan Bøgh.

Jysk: Nøgletal 2020/21

  • Omsætning: 32,6 milliarder kroner
  • Vækst i omsætning: 7 procent
  • EBIT-resultat: 4,5 milliarder kroner
  • Vækst i resultat: 21 procent