Jysk investerer massivt i butikker i Sverige

Jysk spiller alvor offensivt på Ikeas hjemmebane. Den danske kæde investerer massivt i opgradering af eksisterende butikker i Sverige, ligesom flere nye butikker er på tegnebrættet.

Jysk. Foto; Magasinet Indretning.
Jysk. Foto; Magasinet Indretning.

Med en investering på omkring 180 millioner kroner vil Jysk opgradere kædens butikker i Sverige med henblik på at gøre dem endnu mere attraktive og inspirerende. Investeringen, der skal gennemføres inden for tre år, er Jysks hidtil største i Sverige.

LÆS OGSÅ: Dänisches Bettenlager bliver til Jysk

LÆS OGSÅ: Jysk med rekord i omsætning og overskud i 2019/2020

LÆS OGSÅ: Lars Larsen Group med rekordhøj omsætning

– Vi ønsker at give vores kunder den bedst mulige oplevelse, siger virksomhedens svenske administrerende direktør, Johan Sjödin.

Siden 2016 har Jysk investeret i at modernisere sine butikker. Med en konverteringsfrekvens på omkring ti butikker om året er omkring 50 butikker blev opgraderet i henhold til butikskædens nye koncept. Men nu øger Jysk tempoet.

– Ideen fra starten var at opgradere i et afslappet tempo, men efter den positive respons, vi har fået, ikke mindst fra vores kunder, har vi besluttet at fremskynde processen, siger Johan Sjödin.

I henhold til det nye mål skal alle butikker opgraderes inden august 2023.

Meddelelsen kommer lidt over en uge før virksomheden åbner sin 150. butik i Sverige i butiksområdet Vaasa i Södertälje. Samme dag åbner butik nummer 151 i Laholm i Halland.

– Det er let at glemme, at vi åbnede vores første butik i Sverige så sent som i 1991. Det svenske marked har virkelig modtaget os med åbne arme, siger Johan Sjödin.

Han er overbevist om, at det nye koncept vil blive værdsat.

– Så sent som i januar ombyggede vi vores butik i Åkersberga, noget der virkelig var nødvendigt. Der blev forskellen enorm. Jeg ser frem til at foretage det samme skift i alle vores butikker.

Jysk har fejret stor succes i Sverige de seneste år. I november rapporterede virksomheden et rekordfortjeneste på 230 millioner kroner – penge, som Jysk nu geninvesterer på det svenske marked.

Ud over butiksomdannelser forventer virksomheden at etablere sig på omkring ti nye placeringer i de kommende år.

– Vi evaluerer konstant nye muligheder og er glade for, at vi bliver modtaget så godt, uanset hvor vi åbner, siger Johan Sjödin.