Jysk Danmark øger omsætningen i 2020/2021 med 310 millioner

Regnskabsåret 2020/2021 har også budt på en flot fremgang i Jysk Danmark. De 110 danske butikker har samlet har en omsætning på 3,5 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 310 millioner kroner og 9,8 procent i forhold til sidste år.

For Jysk Danmark har regnskabsåret 2020-21 også været et travlt og udfordrende år. I 10 uger var alle Jysk-butikker i Danmark tvangslukket og citybutikkerne var endda lukket i 16 uger.

Alligevel har Jysk Danmark formået at præstere et flot regnskabsår, hvor omsætningen er steget med 310 millioner kroner til 3,5 milliarder kroner. Det er en vækst på 9,8 procent i forhold til året før.

LÆS OGSÅ: Jysk med stigende omsætning og overskud i 2020/2021

– Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet, når man tænker på, hvor mange uger vores butikker har været lukket. Det har været en turbulent tid, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle vores medarbejdere, som har gjort det fantastisk, siger Country Manager i Jysk Danmark, Bo V. Andersen.

Feriepenge og øget fokus på hjemmet

Ifølge Bo V. Andersen, har det øgede fokus på hjemmet under nedlukningerne og udbetalingen af de indefrosne feriepenge spillet ind på den øgede omsætning.

– Vi har kunnet mærke, at danskerne har forkælet sig selv med lidt dyrere varer som møbler og madrasser, og specielt i månederne omkring de udbetalte feriepenge har vi haft nogle gode måneder i butikkerne, siger Bo V. Andersen.

Fremgangen er også kommet butiksmedarbejderne til gode. Der er nemlig i alt blevet udbetalt 22 millioner kroner i salgsbonus.

36 butikker skal ombygges

I det igangværende finansår, som løber fra den 1. september til den 31. august, er der i Jysk Danmark fuld fart på ombygning af butikker til det nyeste butikskoncept. I alt 36 butikker bliver ombygget, og senest i august 2024 skal alle butikker være ombygget.

LÆS OGSÅ: Ikea med løft i omsætning og fald i overskud i 2021

– Jeg glæder mig til at få vores lysere og mere inspirerende butikskoncept at se i endnu flere byer. Det bliver et specielt år, som er svært at sammenligne med sidste år, men jeg forventer, at vi kan holde åbent til gavn for vores kunder og medarbejdere og håber på endnu et rekordår. Vi har i hvert fald masser af varer på hylderne, siger Bo V. Andersen.

Fakta

  • Jysk Danmark omsatte i finansåret 2020-21 for 3,5 milliarder kroner. Det er en fremgang på 310 millioner kroner og svarer til 9,8 procent i forhold til sidste finansår.
  • Antallet af medarbejdere i Jysk Danmark er vokset fra 1.160 til 1.410 i det afsluttede finansår.
  • Efter at Jysk har åbnet to nye butikker i Aabybro og Hadsten, er der nu i alt 110 Jysk-butikker i Danmark.