Jan Holck bliver direktør for Bygma København

Jan Holck bliver direktør for Bygma København. Han tiltræder den 15. januar som direktør for Bygmas nye store trælast-og logistikcenter, der forventes færdigbygget i januar 2022. Jan Holck kommer fra en stilling som direktør for Johannes Fogs største tømmerhandel i Lyngby, hvor han har været ansat de sidste 25 år.

Jan Holck, direktør for Bygma København. Foto: PR.
Jan Holck, direktør for Bygma København. Foto: PR.

Selvom der er et lille års tid til selve åbningen af Bygmas store satsning på Kløvermarken i København, starter den nye direktør nu i Bygma København. i første omgang med fysisk placering i Bygma Roskilde. De primære opgaver for Jan Holck lige nu bliver at sætte holdet, udbygge kundeporteføljen og at indgå i byggeriets projektgruppe, så alt er klart til drift når den 10.000 kvm store proff-forretning slår dørene op for de første afhentningskunder.

Jan Holck fik efter sin elevuddannelse i Fog tilbudt job som salgskonsulent samme sted, hvilket gav ham ansvar fra en tidlig alder. Efter en årrække med sideløbende studier på Lyngby Handelsskole, blev han ansat som salgsdirektør i familiefirmaet Ejby Trælast, der dog senere blev overtaget af Fog. Her udviklede karrieren sig, og Jan Holck blev i år 2000 ansat som direktør i Fog Lyngby og senere også for koncernens forretning i Herlev.

– Min erfaring baserer sig på at drive forretning inden for salg af byggematerialer, og jeg motiveres af at skabe resultater sammen med motiverede medarbejdere siger den nye direktør, der lægger stor vægt på at etablere en velfungerende ledergruppe så hurtigt som muligt.

Jan Holck har høje ambitioner for Bygma København

– Jeg ser det som en fantastisk mulighed. Der skal skabes gode resultater samtidig med at forretningen skal leve op til de stærke værdier, der er i Bygma. Det er helt enestående at komme til at stå i spidsen for en helt ny forretning af denne kaliber og størrelse midt i København. Jeg går til opgaven med ydmyghed, men har også en konkurrencementalitet der sætter barren og ambitionerne højt – både for mig selv og mit team; det kommer til at kræve en kæmpe indsats fra os alle.

Faktisk er projektsalget allerede i gang. I efteråret blev de første medarbejdere ansat på et projektkontor under Bygma Købehavn i Bygma Roskilde, og her får Jan Holck også fast plads sammen med sit voksende team det næste års tid.

Bygma København kommer til at bestå af 10.000 kvadratmeter bebygget areal med lagerhaller, proff-butik og distributionscenter. Hertil kommer 4.800 kvadratmeter overdækket areal, blandt andet med drive-in og et parkeringshus i to etager.
Bygma København kommer til at bestå af 10.000 kvadratmeter bebygget areal med lagerhaller, proff-butik og distributionscenter. Hertil kommer 4.800 kvadratmeter overdækket areal, blandt andet med drive-in og et parkeringshus i to etager.

– Det bliver et virkelig travlt år med mange spændende opgaver. Vi skal have ansat en del nye ambitiøse og dedikerede medarbejdere både til logistik- og salgsopgaverne, og vi skal i dialog med mange nye kunder. Vi opererer i en meget konkurrencepræget branche, så der vil blive kamp om kunderne, men jeg tror på at vi har forudsætningerne for at klare os godt. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Jan Holck er opvokset i københavnsområdet, hvor han har boet hele sit liv, og er far til tre voksne børn på 20, 22 og 26 år. Han er meget aktiv i sin fritid og nyder, som konkurrencemenneske, stort set alle former for sport.

Bygma Gruppen beskæftiger cirka 2.400 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer. Bygma Gruppen omsatte i 2019 for 8,4 milliarder kroner.