Intim indretning af lejlighed i højhus

Bud på en intim indretning af lejlighed i højhus, hvor unik kunst pryder væggene. Marmor, sort granit og eg udgør de gennemgående materialer.

Med udgangspunkt i en idé om, at hjemmet skal være et intimt rum fik arkitekten Alejandro de la Vega Zulueta til opgave at gå i detaljer med indretningen af en lejlighed i et højhus i Santa Fe i Mexico City.

Bydelen Santa Fe rummer den højeste koncentration af kontor- og boligtårne i byen, men boligkomplekset Antigua skiller sig ud med sine grønne områder og stisystemer. Området blev designet af arkitekten Ricardo Legorreta i 1990erne og rummer både boliger og erhverv.

I indretningen af en lejlighed i et højhus i området har Alejandro de la Vega Zulueta fokuseret op marmor, sort granit og eg. Det overordnede design tager udgangspunkt i en respekt for de rå materialer med eksempelvis fliser af granit på badeværelsesgulvet, der spiller op til marmorvæggene.

Lejligheden er bygget op omkring centrale rum i form af en dagligstue, en spisestue og køkkenet. Disse rum fremhæves blandt andet gennem valg af møbler og kunst, der altsammen er designet af produceret af Alejandro de la Vega Zulueta selv.

Møblerne spænder fra forholdsvis simple elementer såsom et spisebord og et par kommoder til en særligt designet køkkenø, en træ- og læder-chaiselong og hylder med modulære enheder, der kan flyttes og tilpasses.

På væggene giver de la Vega Zuluetas parametriske kunst liv til de enkelte rum. En hvid betonskulptur monteret på en grå granitvæg skaber kontraster med lys og skygger.