Interiørtrends 2022 i svensk perspektiv: 10 tendenser

Runde spejle, træmøbler og yndefulde lamper er blandt de mest hotte interiørtrends 2022, lyder det fra svensk boligstylist, der udpeger 10 dominerende tendenser.

Interiørtrends 2022 i svensk perspektiv: 10 tendenser.
Lige siden møbelkæderne begyndte at lave varianter af "Vertigo Pendellampen", ses de i stigende grad i folks hjem. Både originalen og kopierne er populære og blandt de store interiørtrends 2022. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

Runde spejle, træmøbler og yndefulde lamper. Sådan indretter svenskerne sig lige nu. Linda Johansson fra Nood Stockholm står bag flere boligstylings ejendomsmæglerfirmaet Erik Olsson Fastighetsförmedling, og hun guider os her gennem de største interiørtrends 2022.

LÆS OGSÅ: 90’er-farver og karismatiske overflader præger årets boligindretning

Hun arbejder dagligt med at style kundernes hjem og har derfor fingeren på pulsen i forhold til tidens indretningstendenser. At få hjælp af en professionel indretningsarkitekt, når du planlægger at sælge din bolig kan ofte betale sig, da boligens værdi ifølge flere undersøgelser kan stige med op mod 15-20 procent.

De 10 største interiørtrends 2022

Linda har set på, hvordan vi svenskere indretter deres boliger lige nu, og hun har fundet 10 interiørtrends, der skiller sig lidt ekstra ud.

1. Det runde spejl

Det runde spejl er blevet mere reglen end undtagelsen i mange svenskeres hjem. Formen giver et blødt indtryk og passer ind i de fleste rum. Spejlet er et godt supplement til malerier, uden at sætte en bestemt stil. Det får også hjemmet til at føles lysere, da det reflekterer lyset i rummet. Et twist på det runde spejl er varianter i asymmetriske og bølgede former.

– Vi ser dem meget i forskellige stilarter nu, siger Linda.

Runde spejle. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.
Runde spejle. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

2. Bland gammelt og nyt

Trenden med at købe brugt og vintage er enorm. Flere virksomheder har startet deres egne genbrugsbutikker under deres varemærker. Mange vælger at blande unikke møbler og indretningsdetaljer med for eksempel Mio, Ikea, Ellos og Folkhemmet for at skabe en mere personlig stil i hjemmet.

– Vi i Nood har gennem længere tid arbejdet med en blanding af second hand og nyt for at skabe et mere personligt hjem for vores kunder. Trenden er eksploderet i løbet af dette år inden for både mode og indretning. Det føles rigtig godt ud fra et miljømæssigt perspektiv og selvfølgelig for økonomien. Vi tror på, at denne tendens vil fortsætte i fremtiden, siger Linda.

3. Træ, træ og atter træ

Træ og naturmaterialer har fået et stort comeback i løbet af året og er også blandt de største interiørtrends 2022. Træ i hjemmet giver en varm og hyggelig følelse og er blevet et naturligt element i mange svenskeres hjem. Det gælder alt fra træpaneler, skabe, sofaborde, spiseborde og stole. Alle træsorter er populære, såsom eg, fyr, valnød og hvidbejdset træ.

– Det er sjovt, at denne trend er kommet tilbage i betragtning af, at træpaneler var det mest forældede, man kunne have for et par år siden, siger Linda.

Træmøbler hitter i indretningen. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.
Træmøbler hitter i indretningen. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

4. Transparante møbler

Plexiglas eller glasmøbler er en vedvarende trend i stylingverdenen, som man blandt andet ser i sofaborde, spiseborde og sideborde. Materialerne er taknemmelige at arbejde med i stylingen, fordi lyset strømmer gennem møblet, hvilket får rummet til at føles større, samtidig med at møblet spreder lys.

Plexiglas og glasmøbler bidrager også til en luksuriøs følelse i hjemmet. Loftslamper i transparente materialer er taknemmelige i en styling, fordi de ikke slører billedernes indre.

– Materialerne er måske ikke så praktiske, men det er det værd. Et stort plus er, at materialerne også passer til de fleste indretningsstile, siger Linda.

Glasborde og andre transparente møbler. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.
Glasborde og andre transparente møbler. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

5. Retro-trenden

Påvirkninger fra retro og især 70’erne kommer stærkt ind i hjemmene lige nu i form af lamper, tæpper, vaser og skulpturer. Der er masser stribede mønstre og farver, som også tages op i tekstiler og andet.

Retro-indretning hitter fortsat. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.
Retro-indretning hitter fortsat. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

6. Farver og mønstre

Efter en lang periode med roligere farver som greige ser det ud til, at folk længes efter en kontrast.

– Det er sjovt at se, hvordan de store modebutikker kan lide H&M kommer frem med med mørkeblåt, mønstre og gult. Efter en længere periode med grå og beige nuancer begynder den at poppe op i butikkerne. Det føles sjovt, siger Linda.

7. Bløde teddy-tekstiler

En trend, der har været fremtrædende i år, er, at flere møbler er blevet klædt i teddy-tekstiler. Kan det være, at pandemiens år har krævet lidt blødere og venligere materiale i vores hjem? Vi ser hovedsageligt teddy på sofaer, lænestole, runde taburetter og pyntepuder. Linda Johansson tager ikke teddy med blandt de største interiørtrends 2022.

– Vi tror, ​​at tendensen er mere midlertidig. Vi bruger det ikke meget i vores boligstylings, da materialet nemt bliver snavset, og at det er upraktisk at arbejde med og transportere. Vi foretrækker klassiske materialer og inddrager trends og påvirkninger i for eksempel farver, dekorationer og lyspunkter, svarer Linda.

8. Luksusgardiner

De luksuriøse gardiner med hotelfølelse er en trend, der fortsætter. Især i boligstyling er det taknemmeligt med luksuriøse gardiner for at skabe en hyggelig følelse i et hjem.

Gardiner med hotelfølelse. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.
Gardiner med hotelfølelse. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

– Vi har set hotelgardinerne også de foregående år, og tendensen ser ikke ud til at forsvinde i fremtiden, siger Linda.

9. Abstrakt kunst

Abstrakt kunst. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.
Abstrakt kunst. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling. Styling Nood Stockholm.

Tendensen med abstrakt kunst og større lærred i naturlige toner og struktur i maleriet er kommet stærkt i de senere år. Når det kommer til motiver er der rigtig mange silhuetter og Bauhaus-motiver der er populære, det kan være meget.