Intelligent lysstyring på Comwells restauranter

Hotelindustrien er i konstant udvikling, og det stiller store krav til nytænkning af koncepter, der kan give gæster de gode oplevelser. Comwell Roskilde har fokus på at styrke den fulde oplevelse, og det skal intelligente lyssystemer hjælpe med.

Intelligent lysstyring på Comwells restauranter.
Intelligent lysstyring på Comwells restauranter. Foto: PR.

Ifølge AV- og Ejendomschef hos Comwell Roskilde, Michael Anker Hansen, skal hoteller i dag kunne tilbyde meget mere end blot et værelse og en seng. De seneste år har hotelkæden således oplevet stigende interesse for hotellet som venue for store begivenheder og restaurantoplevelser. Det fortæller han i en pressemeddelelse fra den lokale el-installatør Bøttcher Fog.

– Stemningen på hotellet og i vores restauranter er vigtig for at kunne tiltrække gæster og facilitere både konferencer, bryllupper og restaurantoplevelser af høj kvalitet. Roskilde by tilbyder så mange gode oplevelser, og derfor er der naturligvis hård konkurrence. Vi har fokus på den fulde oplevelse – og heldigvis kan vi mærke, at vi er mere end bare med i kampen om at tiltrække gæsterne, fortæller Michael Anker Hansen, der samtidig fortæller, at hotellet ved Roskilde Fjord danner hvert år rammerne for omkring 84.000 besøgende og gæster.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel og være endnu mere nytænkende i hotellets koncepter iværksatte de i samarbejde med Bøttcher Fog en renovering af belysningen i hotellets to restauranter.

– Ofte har vi flere selskaber i samme lokale, og her er det altafgørende, at alle gæster uanset selskab og størrelse sidder i belysning, der skaber god stemning og styrker oplevelsen. Med renoveringen kan vi nu regulere belysningen, så restauranterne kan belyses efter gæsternes behov. Det betyder blandt andet, at vi kan opdele restauranternes lys efter, hvor selskaberne sidder og samtidig slukke lyset i de mennesketomme områder. Det gør en markant forskel både for stemningen, gæsternes tilfredshed samt ikke mindst energiforbruget, hvor vi har reduceret vores forbrug med 30-40 procent, fortæller Michael Anker Hansen.

Effektiv og intelligent lysstyring

Netop den rette stemning og energioptimering har Bøttcher Fog A/S stor erfaring med, og ifølge administrerende direktør Simon V. Pedersen er intelligent lysstyring et vigtigt element for hoteller og detailhandlen, hvor belysningen er afgørende for oplevelsen og salget. Det er servicechef Lars Karup, der har haft ansvaret for projektet hos Comwell Roskilde.

– I restauranter som Comwells er det vigtigt med varmt og indbydende lys, der fremmer oplevelsen og komforten for gæsterne. Vi har derfor leveret og monteret et helt nyt intelligent lyssystem fra B.E.G med LED-lys, hvor man ved hjælp af en tablet kan regulere belysningen af hele loftet og hver enkelt lampe. DALI-lyssystemet giver derudover mulighed for at veksle mellem morgen og aften scenarier, hvilket også fremmer oplevelseskonceptet, fortæller Lars Karup.

LED-belysning har lavt energiforbrug, en lang levetid og skaber et naturligt og behageligt lys – og derudover skåner det miljøet.