Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder

Før/efter: Få inspiration til, hvordan kælderen kan omdannes og indrettes til et lækkert vaskerum ved hjælp af forholdsvis enkle midler.

Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder. Sådan så vaskerummet ud før.
Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder. Sådan så vaskerummet ud før.

Jennie og Marcel bor med deres to døtre Elly, 13 år og Irma, 10 år og deres to katte i et hyggeligt hus fra 1930’erne lidt udenfor Malmø. Da de købte huset for otte år siden så de store potentiale i kælderen og planlagde både spa og et rummeligt vaskerum. Men årene gik og fokus var andre steder i huset og kælderen blev hurtige løsninger. Særligt vaskerummet var ikke inspirerende.

LÆS OGSÅ: Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver

Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder. Sådan ser vaskerummet ud efter.
Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder. Sådan ser vaskerummet ud efter.

– Vi har i årevis sorteret vores beskidte vasketøj på gulvet. Og når det rene tøj skulle sorteres og lægges sammen, tog vi det med op i stuen. Det var både upraktisk og kaotisk, mindes Marcel.

– Vi købte forskellige små stativer og reoler uden egentlig at sætte os ned og planlægge helheden, tilføjer Jennie. Så set i bakspejlet kan man godt undre sig over, hvad vi egentlig prioriterede. Men at give køkkenet, soveværelserne og de andre boligarealer en makeover var meget sjovere og lettere. Hvis vi bare havde vidst, hvad vi kunne have sparet af tid og anstrengelser, hvis vi havde gjort dette noget før, tilføjer hun.

Planlægning er nøglen

Da Jennie og Marcel langt om længe kom i gang med vaskerummet, startede de med at skitsere, hvordan flowet i vaskerummet skulle være. Jennie ønskede at holde gulvet så frit som muligt for at lette rengøring. Derfor valgte de et vægmonteret klik-in-system, hvor alle produkter hænger på en skinne. De gav også væggene og loftet en frisk omgang hvid maling og installerede spotlights.

Den første afdeling i rummet, lige til venstre, når du kommer ind, blev udstyret med dybe udtræksbare kurve mærket med temperatur, og hvilken type vask det er. Det gør det let at sortere flere forskellige typer vask efterhånden og let at se, når en kurv er fuld nok til at fylde vaskemaskinen.

Når tøjet er vasket er der så to alternativer til at tørre tøjer, tørretumbler eller tørrestativ. Begge er placeret til højre for vaskemaskinen.

Plads til at sortere og lægge tøj sammen

Der er monteret praktiske hylder i den rette højde på væggen ved siden af tørrestativerne for at gøre det let at sortere rent vasketøj og lægge det sammen. Hvert familiemedlem har sin egen udtræksbare trådkurv, mærket med navn, under hylderne. Når vasketøjet er lagt sammen, og deres kurv er fuld, kan man ganske enkelt trække den ud og bære den op til klædeskabet.

Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder.– Det er en ren fornøjelse at vaske tøj nu, udbryder Jennie. Naturligvis er hvert enkelt familiemedlem stadig ansvarligt for at bære det rene tøj op til deres værelse, men hele processen er meget mere effektiv nu. Og alle kan lide at opholde sig i vaskerummet nu, selv kattene.

Et strygehjørne

En ekstra smart detalje… strygehjørnet. Der blev monteret en udtrækskurv ved siden af strygebrættet til tøj, der skal stryges. Skjorter og kjoler, der er blevet strøget, hænges derefter på en tværgående bøjlestang, som er placeret over kurven.

Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder.
LÆS OGSÅ: Opbevaringsløsninger fra Jysk – tre favoritter

Rengøringstilbehøret har sin egen plads

Familien skulle også have et sted til at opbevare vaskemiddel, rengøringsprodukter, støvsuger og andre ting til rengøring. Derfor tilføjede de ekstra hylder, samt bokse og kroge på en opbevaringsskinne på en af væggene. Selv det blev en succes.

Inspiration til omdannelse af vaskerum i kælder.Jennies vigtigste tip til vaskerummet

  • Planlæg området og vaskeflowet, før du køber produkterne
  • Masser af arbejdshylder i den rette højde
  • Markér kurve og hylder med navn, temperatur og typen af vask
  • Gør det til et behageligt sted at opholde sig med planter og pyntegenstande.