Indretning af sommerhus med Ikea-møbler

Corona påvirker ikke kun livet i hjemmet, men også i sommerhuset. De danske sommerhuse opfylder i dag mange flere behov end tidligere, og det stiller helt nye krav til vores indretning af sommerhus, mener indretningschef hos Ikea Henriette Ekholm. Hun kommer her med gode råd til, hvordan vi udnytter sommerhuset bedst.

Indretning af sommerhus er pludseligt blevet et højaktuelt tema, lyder det fra Ikea. Corona har ført til en eksplosion i salg af sommerhuse, der er blevet en naturlig forlængeles af livet i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Billigt køkken og badeværelse fra Ikea

LÆS OGSÅ: Sean Connerys sommerhus på den franske Riviera

LÆS OGSÅ: Elvis Presleys sommerhus

LÆS OGSÅ: Kvänum-køkken i sommerhus på den jyske østkyst

LÆS OGSÅ: Ikea med masser af nyt tilbehør til hjemmet

Tal fra Nybolig viser, at hver syvende bolig solgt under corona var et fritidshus. Hos Ikea ser man også en stigende interesse for at rykke hjemmelivet tættere på naturen. Hvert år undersøger Ikea, hvordan vi bor og indretter os og samler resultaterne i rapporten Life at Home. Den seneste rapport fra 2020 viser, at mange danskere i højere grad ønsker at komme tættere på udeliv og naturen end før pandemien.

Ifølge Henriette Ekholm, der er indretningschef hos Ikea, har den tendens indflydelse på, hvordan vi indretter os i sommerhuset. Det er stadig et sted, hvor mange danskere kommer for at slappe af, være tæt på naturen og sammen med familien, men det seneste års livsændringer har givet sommerhuset en ny funktion og skabt andre behov, der stiller nye krav til, hvordan vi optimerer rammerne.

– Det seneste år var for mange en tiltrængt pause, hvor adgang til naturen blandt andet blev en vigtig prioritet. Det og behovet for udvidelsen af hjemmet får folk til at søge mod sommerhuset – eller investere i et. Det medfører nye krav til, at vores liv og hverdag i sommerhuset fungerer lige så optimalt, som når vi er hjemme. Vi har altså øget fokus på både komfort og privatliv, hvor rammerne skal spille og give plads til både afslapning, arbejdsliv og studieliv og samvær såvel som privatliv, siger Henriette Ekholm

Her giver Henriette Ekholm tre gode råd til, hvordan du bedst indretter dig i sommerhuset efter de nye behov, corona har skabt.

Plads til privatliv, familieliv og arbejdsliv

Før corona og hjemmearbejde var sommerhuset for mange et helligt sted, som skulle give en anden oplevelse end at være derhjemme. Nu bruges sommerhuset i højere grad også til hjemmearbejde, hjemmeskole og familieliv.

Da vi i dag bruger sommerhuset til mere end blot afslapning og hygge, er det vigtigt at skabe de rette rammer for, at livet i sommerhuset til at fungerer optimalt. Sørg for at have siddepladser, der fungerer som optimale kontor- og studiepladser med gode stole, prioriter opbevaring og del rummet op med for eksempel reoler. Husk også at skabe plads til privatlivet, når sommerhuset bliver en del hverdagen. Det handler om at kunne koble af, reflektere og vælge, hvordan man er sammen med andre.

Personlig indretning af sommerhus giver velvære

Når vi bruger mange timer i sommerhuset, er det vigtigt at skabe et sted, der bliver ens oase og afspejler vores personlighed. Tidligere købte man typisk et sommerhus med indbo, men nu ønsker vi i højere grad, at indretningen afspejler vores personlige stil.

Prioritér derfor at skabe et sommerhus, hvor du indretter dig med møbler, planter og accessories, der er et miks af gode loppefund, designklassikere og nye, holdbare møbler, som du føler dig tryg og komfortabel med. Det kan være med til at øge vores velbefindende, hvis vi prioriterer personlig stil i sommerhuset og ikke bruger det som kirkegård for aflagte møbler og ting.

Indret også dit uderum med møbler fra Ikea

Årets Life at Home-rapport viser, at lockdown har fået folk til at længes efter naturen. Netop derfor må vi ikke glemme udelivet, når sommerhuset bliver vores nye kontor. Indret rum og oaser i haven og på terrassen og udnyt de mange ekstra kvadratmeter.

Tænk udover det klassiske havebord og indret et helt udekøkken, træningsareal eller loungeområde, hvor du kan nyde livet i sommerhuset, når dagens gøremål er overstået.

LÆS OGSÅ: Italiensk design til terrasse

LÆS OGSÅ: Ilva klar med flere nyheder til terrassen

LÆS OGSÅ: Sofa til terrassen fra Ilva lanceres snart

LÆS OGSÅ: Nye Ikea-havemøbler klar til foråret 2021

LÆS OGSÅ: Nye havemøbler fra Ilva inspireret af 1950ernes funktionalisme