
Selvom de nordiske hjem kan minde meget om hinanden, så hat vi hver vores tilgang til indretning af stue med tv. I Danmark ønsker vi højere grad end vores naboer, at Tv’et skal være så anonymt som muligt.
Hele 40 procent af danskerne ønsker at Tv’et blender sammen med resten af indretningen, hvorimod kun 26 procent af finnerne, 36 procent af nordmændene og 31 procent af svenskerne siger det samme. Det viser en undersøgelse foretaget af Bilendi på vegne af Samsung i 2021.
LÆS OGSÅ: Udendørs TV fra Samsung rammer det danske marked
LÆS OGSÅ: Nyheder fra Samsung i 2021
LÆS OGSÅ: Den nye 110” Samsung MicroLED rammer snart Danmark
LÆS OGSÅ: Emballagen fra dit nye Samsung-tv kan blive til et sofabord
– Jeg synes, at det er værd at bemærke, at vi styrer mere og mere mod, at et TV ikke længere behøver at være i centrum. Samsung The Frame og Samsung The Serif er to gode eksempler på, hvordan man kan blende Tv’et sammen med sin øvrige indretning, for eksempel ved at skabe en billedvæg med The Frame eller lade The Serif stå frit i rummet med sit elegante design, som kan tilpasses en hver smag, siger Kim Gertsen, som er TV/AV ansvarlig i Danmark.

Spørger man Michael Dansk som er interiør-ekspert og medstifter af á mon avis, hvorfor han tror, at danskerne ønsker, at deres TV skal passe til resten af indretningen, svarer han, at ny teknologi kan være en af grundene.

– En ny teknologi som blandt andet art mode på Samsung The Frame eller ambient mode på QLED TV har gjort det nemt at personliggøre skærme med familiebilleder eller kunstværker, så fjernsynet bliver en naturlig del af billedvæggene eller blender ind i resten af indretningen. Det har været en stor trend i de seneste år.

Udover at danskerne har et ønske om, at deres TV blender ind i resten af deres indretning, svarer mere end hver tredje (37,3 procent) også, at de ønsker deres TV skal have et tidløst design, hvor blandt andet The Serif, som er designet af designbrødre Bouroullec kommer i et elegant og tidløst design, som med dens flytbarhed og lette design nemt kan tilpasses til alle indretninger.
Indretning af stue med vægophængt TV hitter
Sammenlignet med en spørgeskemarunde af YouGov for Samsung fra 2017, viser undersøgelsen foretaget af Bilendi i 2021, at når danskerne bliver spurgt om, hvordan de foretrækker deres TV placeret, at der er en stigende tendens til at ville have TV’et vægophængt. Der er sket en stigning fra 37 procent til 51 procent på blot fire år. Det er samtidig også et anderledes billede, end vi ser i resten af de nordiske lande. I Danmark svarer næsten 100 procent flere (51 procent), at de ønsker deres TV på væggen end i Finland (26 procent). Heller ikke Sverige og Norge har samme høje antal adspurgte, som ønsker deres TV på væggen (Sverige med 42 procent og Norge med 38 procent).

– I takt med de sidste års stigende hjemmearbejde, har vi fået et fornyet fokus på vores umiddelbare rammer. Alle elementer i hjemmet er blevet taget op til forhandling, og det har betydet en kæmpe udvikling i vores relation til elektronik i hjemmet. Den skal ikke bare levere på et teknisk plan, men også bidrage til stemningen og udtrykket i hjemmet. Den helt store tendens, som jeg oplever lige nu, er at hænge vores TV på væggen, hvor det nemt fletter fingre med billeder, vægfarver og øvrig dekoration i rummet. Det er smart, fordi Tv’et simpelthen dominerer mindre, når det hænger på væggen, frem for at stå på firkantet møbel, der tager gulvplads i rummet. Det giver et mere let og rummeligt udtryk, siger Michael Dansk.

Andre tal fra undersøgelsen
Derudover er flere danskere (52 procent) enige om, at lys og lysindfald er det, som beskriver det skandinaviske hjem bedst. I resten af norden er der mindre enighed mellem respondenterne, som også tildeler generelle lyse farver stor betydning for det skandinaviske hjem. Dermed er Danmark det land i norden, som lægger mest vægt på lysindfald, når de skal beskrive det skandinaviske hjem (44 procent Finland, 42 procent Norge, 32 procent Sverige).

Da respondenterne kunne vælge hvilke faktorer de vægter mest, når de kigger efter nyt TV, viste det sig, at billedkvalitet var den mest populære faktor med 58 procent stemmer, efterfulgt af pris med 51 procent. I undersøgelsen var der mulighed for at vælge flere faktorer.