Indretning af hus med lav loftshøjde

Arkitekter og designere måtte tænke kreativt i forbindelse med indretning af hus med lav loftshøjde til en familie tæt på Barcelona i Spanien.

Rækkehuset Casa YAD ligger meget tæt på Barcelona, ​​hvor det giver et bud på en mulig indretning af et hus med lav loftshøjde.

Huset er 160 kvadratmeter stort af beboes af et taiwanesisk/latinamerikansk par, der ved indflytningen bad designere fra Gokostudio om hjælp til indretningen af deres nye bolig.

Indretning af hus med lav loftshøjde gav udfordringer

Indbyggerne i Casa YAD var opmærksomme på husets begrænsninger med en undtagelse: Der er tale om et hus med lav loftshøjde.

Det vanskeligste ved projektet var, at parrets ønskede rumlige design var i strid med det eksisterende hus, der blev bygget i firserne.

Derfor måtte designet af ​​badeværelserne være meget præcis for at undgå at sænke loftet så meget som en centimeter.

Hele stueetagen i huset åbner ud mod baghaven for at give et tættere forhold til det udendørs takket være et stort skydevindue, der udvider åbningen mellem de to sidevægge.

Køkken, spisestue og opholdsstue er et kontinuum, men de enkelte rum adskilles fra hinanden takket være raffinerede og nøje gennemtænkte ændringer i de materialer, der kendetegner både møbler og gulve i de enkelte rum.

Mens man respekterer de akser og den symmetri, der gør stuen harmonisk og proportional, er et gæstetoilet presset ind i et rum, der blot 0,9 kvadratmeter stort.

På første sal har parret valgt at give afkald på et værelse for kunne indrette et stort soveværelse med lys og plads, der invaderer alt, hvilket medvirker til at skjule det lave loft.

Et træloft og en reol fra de tidligere ejere er bevaret, hvilket giver kontrast til de nye elementer og materialer, der er trukket ind i huset.