Ilva: Boligindretning 2021 med afsæt i 1950’erne

2020 har om noget været et anderledes år, og det vil ifølge Ilva afspejle sig i tendenserne i vores boligindretning i 2021. Under kriselignende situationer, så er det meget menneskeligt at søge hen imod noget velkendt og trygt. Tilbage til en tid fra før verden gik af lave. Dette fænomen ses tydeligt i Ilvas forårskollektion. Vi kommer til at se en masse møbeldesigns med afsæt i 1950’ernes udtryk.

Vi er snart klar til at tage hul på et nyt år. Coronavirus har fyldt det meste i året, som nærmer sig sin afslutning. Det vil afspejle sig i vores boligindretning i 2021, lyder forudsigelsen fra Ilva.

1950’erne var et af dansk møbelhistories mest skelsættende årtier. Fokus var på lettere designs, organiske former og håndværksmæssige detaljer med masser af sjæl og karakter. Form og funktion smeltede sammen og skabte det nye begreb ”funktionelt design”. Ilvas forårskollektion tager det bedste fra 1950’ernes stil og formsprog og fører det ind i 2021 med inspiration fra tidens største tendenser i form af materialer, overflader og farver.

Omfavnende møbler i vores boligindretning i 2021

– Forårets kollektion vil byde på møbeldesigns med masser af sjæl og et organisk formsprog. Især stole og sofaer vil være udført i mere omsluttende designs med runde kurver og omfavnende armlæn. En klar signatur fra 50’erne, men også en modreaktion på lang tids frarøvelse af fysisk kontakt under pandemien, udtaler Jane Høegh, der er Range & Design Manager hos Ilva.

– Vi søger helt naturligt noget taktilt samt trøst i de ting, vi omgiver os med. Derfor er der også masser af bløde tekstiler som velour og fløjl i kollektionen, samt kølige og sanselige overflader i form af marmor, glas og keramik. Mørke træsorter vil vi også se mere til samt masser af naturlige farver som blandt andet jordtoner, siger Jane Høegh.

Ilva lancerer forårskollektionen med deres bud på boligindretning 2021 i starten af det nye år.