Ikea og designer Ilse Crawford med ny kollektion. Foto: PR.

I 2015 lancerede Ikea deres første designersamarbejde med den britiske interiørdesigner Ilse Crawford. Samarbejdet blev taget så godt imod af danskerne, at udvalgte produkter stadig er i sortimentet den dag i dag. Særligt den flettede Sinnerlig-daybed og -lampe er gået hen og blevet ikoniske Ikea-klassikere, som pryder et utal af hjem landet over. I april kan du glæde dig til at se endnu mere fra den ikoniske designer, når du besøger Ikea.

LÆS OGSÅ: Ikea løfter sløret for farverigt designsamarbejde

– Vi har set meget frem til lanceringen af den nye kollektion, som afspejler noget af det, Crawford er stærkest i – nemlig lys og sanseligt design. Kollektionen byder på et glædeligt gensyn med naturen og smuk belysning gennem velkendte dufte og rene naturmaterialer, siger Henriette Ekholm, indretningschef i Ikea Danmark.

Sanseligt lysunivers

Med inspiration fra dramaet i naturlige landskaber og respekt for klassisk håndværk har Crawford skabt en kollektion af duftlys og dufte til garderobeskabet, som giver rum til refleksion og sætter rammerne for stemningsfyldte øjeblikke.

Ikea Ensakta. Pris 49 kroner.

– Den nye kollektion vil føre os tilbage til mindeværdige og genkendelige øjeblikke. Alt fra stemningen ved at sidde tæt med vennerne foran åben ild til duften i familiens sommerhus, efter der er blevet luftet ud, beskriver Henriette Ekholm.

Ikea Adlad stearinlys i glas. Pris: 15 kroner. Foto: Ikea.

Kollektionen består af syv produktserier, som hver især byder på deres eget sanseunivers og sætter følelserne i spil. Lige fra det rolige, beige duftlys i Adlad-serien, hvis varme og træagtige duft henfører os til de nordiske skove, hvor røgen står ud af de autentiske bjælkehytters skorstene til den mørkegrønne Avmåla-serie, der med urtebaserede aromaer leder tankerne hen på orientalske haver.

Farvel til plastiklåg

Alle låg til duftlys i glas eller keramiske krukker er lavet af genbrugspapir, og derfor kan man se frem til at opleve en kollektion designet med øje for et mindre CO2-aftryk. Den nye serie af duftlys er fremstillet uden palmeolie, og duftlys i beholdere vil være produceret af minimum 51 procent soja eller 71 procent rapsvoks. Metalkopperne i de duftende fyrfadslys er desuden fremstillet af minimum 50 procent genanvendt aluminium.

De nye 20 timers og 40 timers duftlys i glasbeholdere har cirka 40 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med Sinnlig i dag, som er muliggjort gennem bæredygtigt voks og genbrugsglas og papirlåg.

Kollektionen lander i Ikeas fem varehuse landet over i april.

Produktoversigt

Adlad-serien

Denne varme og træagtige duft henfører dig til en skov, hvor der kommer røg ud af bjælkehytternes skorstene. Oplyst med citrusskal, galbanum og aromatiske cypresnoter udvikler den sig til krydret nellike, røg og læder. Sandeltræ, patchouli og varme noter af rav afrunder duften.

Ikea Adlad. Pris: 9 kroner.

Det føles som familiens sommerhus, efter der lige er blevet luftet ud til en ny sæson.

Enstaka-serien

Sæt farten ned efter en travl dag. En rig, varm duft, der skaber hygge og følelsen af at sidde tæt ved åben ild.

Denne duft er en følelse af eventyr og en længsel efter det store udendørs. Det føles som det rigtige tidspunkt at pakke sig ind i en yndlingstrøje og værdsætte enkle gaver, som en varm kop te, en yndlingshobby eller en inderlig samtale. Sæt scenen for refleksion og afslapning. Denne duft fremkalder kraften og dramaet i islandske landskaber, hvor ild og jord mødes.

Hedersam-serien

Forfriskende og energigivende. En dejlig grøn og naturlig duft med friske noter fra citrusfrugter, der vækker sanserne og er en infusion af energi.

Ikea Hedersam.

Naturlig, ukompliceret og frisk. Denne duft handler om fornyelse og omfavnelse af dagen: carpe diem.

Denne duft henleder dig til de første antydninger af forår i haven. Det er følelsen af at vågne udhvilet, mens bløde solstråler falder hen over dit sengetøj.

Jamille-serien

Hyggelig, varm fortolkning med rige noter af vaniljekorn og varm mælk. En varm og sød følelse opstår med en rolig og trøstende atmosfære.

Denne duft er rolig og afslappet og skaber en hyggelig, ubekymret stemning uanset årstiden. Forfriskende, dejlig og behagelig.

Jamnmad-serien

En vidunderlig buket blomster og søde ærter. Basen er varm og generøs med noter af tiarablomster.

Denne duft er fuld af diskret skønhed, sødme og romantik. Det er ligesom din yndlingstante, der kan lide at grine og bringer solskin til hverdagen. Det er det øjeblik om foråret, hvor blomsterne blomstrer, og luften dufter af nye begyndelser blandet med den kølige fugt fra let regn.

Denne duft tager dig med ud i haven og får det til at føles som det rigtige tidspunkt at nyde det varme sollys udendørs med en god bog, en kop te og lidt kage.

Lagnare-serien

En delikat og smuk kombination af blomster, en beroligende buket af hvide blomster med en aromatisk friskhed. Det bringer en del af naturen ind i dit hjem, så du kan drømme dig væk.

Denne duft er fuld af forventninger. Romantisk og luksuriøs omfavner den de særlige, små ting i livet som en varm brise og friskklippede haveblomster. Et havehjørne indrettet til eftermiddagste eller en bænk i skyggen, der indbyder dig til at sidde og læse en bog. Denne duft sætter stemningen til hyggelige samtaler og giver følelsen af, at alt er i orden.

Störtskön-serien

En eksplosion af hindbær smelter sammen med et sammenkog af røde bær, grønne elementer, viol og orris, før de smelter til en tør dun af pulveriseret moskus.

Duften er ung, legende, munter og lys og sætter scenen for energisk sjov. Efterlad alvoren, når du omfavner denne duft, der minder om sommerferie. Syng med på din yndlingssang og vær sammen med de mennesker, der får dig til at smile, indtil dine kinder gør ondt.