Ikea-kunst: Ny særkollektion i butikkerne

Hvad sker der, når grænserne mellem kunst og funktionelt design udviskes? Det udforsker Ikea for sjette gang med særkollektionen Art Event. Årets kollektion er skabt af nogle af tidens mest kreative kunstnere og sætter et nyt perspektiv på hverdagsdesign, der byder kunsten indenfor i dit hjem.

Ikea-kunst: Ny særkollektion i butikkerne. Foto: Ikea.
Ikea-kunst: Ny særkollektion i butikkerne. Foto: Ikea.

Med de mange timer vi bruger i hjemmet, kan vi have brug for at omgive os med mere end funktionalitet i hverdagen. Vi har brug for den kreativitet og inspiration, som kunst fremkalder. Ikeas særkollektion Art Event har netop til formål at udviske grænserne mellem Ikea-kunst og funktionelt design og skabe en ny vision for kunst i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Lyse materialer brydes af kunst på væggen i stor villa

LÆS OGSÅ: Prisvindende lejlighed med naturmaterialer

LÆS OGSÅ: Nyheder fra Ikea: Sommer 2021

– Før i tiden var der en meget skarp grænse mellem kunst og design. Med denne kollektion ønsker vi at vise, at det at være kunstner eller designer ikke fastholder dig i én boks – du kan sagtens arbejde inden for de forskellige felter og forene dem. Art Event er en kollektion af kunst, der er for alle, og som er skabt til at blive brugt. Alle genstandene har en funktion og er nyttige i hjemmet, samtidig med at de er et kunstnerisk indspark i din indretning derhjemme, fortæller Henrik Most, kreativ leder i Ikea.

For at skabe kollektionen har Ikea indgået samarbejde med fem kunstnere og designere, der hver især har skabt inspirerende kunstværker, der fanger din fantasi og på samme tid udgør nyttige designs i hjemmet.

Ikea-kunst udspringer af ny vision for hjemmet

Ikea Art Event 2021 tager med ti genstande kunsten ud af galleriet og ind i dit hjem i samarbejde med nogle af tidens mest fantasifulde kunstnere og designere: Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis og Stefan Marx. Hver især tager de genkendelige objekter, tilføjer deres unikke kunstneriske præg og ændrer vores syn på, hvad et simpelt ur, billede eller lampe er.

– Hver kunstner har sin egen vision for deres genstand, der fører det fra det ordinære til det ekstraordinære, siger Henrik Most.

LÆS OGSÅ: Indretning af sommerhus med Ikea-møbler

LÆS OGSÅ: Ikea med masser af nyt tilbehør til hjemmet

LÆS OGSÅ: Ikea med flere nyheder til foråret 2021

– Fra Daniel Arshams vision om at skabe “diskrete manipulationer”, som du måske ikke straks bemærker til Sabine Marcelis vision om, at hendes design skaber ”et øjebliks forundring” og fremkalder en følelsesmæssig reaktion og nysgerrigt engagement. Art Event viser fremtiden for, hvordan man kan leve med kunst – hvor det kan bruges såvel som reflekteres over. Der er ingen grænser i Ikeas nye vision: kunst hver dag for alle.

Ikea Art Event 2021 præsenterer sin nye vision i Ikea-butikker og online til maj.